V Novém Jičíně se chystá Pivobraní, bude tam přes 100 druhů piv

V Novém Jičíně se chystá Pivobraní, bude tam přes 100 druhů piv

20.06.2019 Jana Čiháková

Více než 100 druhů piv včetně letních speciálů uvařili sládci na festival Pivobraní, který se v sobotu uskuteční v Novém Jičíně. Představí se tam 30 pivovarů a kromě regionálních piv budou návštěvníci moci ochutnat také chmelové moky z Francie, Polska, Slovenska, Belgie a Itálie. ČTK to dnes sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Motoristé si budou moci vybrat z nabídky nealkoholických piv. "Pořadatelé připravili zábavný a kulturní program pro celé rodiny, jehož součástí bude i celodenní šňůra koncertů," uvedla Machková. Hlavní hvězdy vystoupí večer: Petr Kolář s kapelou a skupiny Vypsaná fixa nebo Mandrage.

"Z původně městské akce se během let stal festival, který přesahuje hranice našeho kraje. Destinační management turistické oblasti Beskydy - Valašsko letos udělil Pivobraní cenu cestovního ruchu za nejlepší počin v Beskydech za rok 2018," uvedla Radka Bobková z pořádajícího Návštěvnického centra Nový Jičín.

Pivobraní se chce stát také Čistým festivalem. "Chováme se ekologicky, pivo čepujeme do vratných kelímků, a pokud tento titul získáme, výrazně ušetříme na likvidaci odpadů," uvedla Bobková.

Akce začne v sobotu v 11:00 na Masarykově náměstí.


Mohlo by vás zajímat

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

VELIKONOČNÍ NÁKUP JE LEVNĚJŠÍ: CO, KDE A ZA KOLIK?

27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.

PŘEHNALI JSTE TO S PITÍM? ZKUSTE RADY BABIČEK

06.12.2023 | Všichni samozřejmě víme, že nejlepší ochranou před nástupem kocoviny je alkohol vůbec nekonzumovat, ale realita bývá odlišná, a to navzdory předsevzetím, která si během krušných chvilek dáváme. Pokud už se s kocovinou probudíte, na sliby je pozdě, zkuste udělat pro svůj organismus alespoň něco málo, co vám ve vašem neutěšeném stavu pomůže.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.