Už jste zkoušeli beránka, se kterým nemusíte do trouby?

Už jste zkoušeli beránka, se kterým nemusíte do trouby?

31.03.2021 | Zelená k Velikonocům neodmyslitelně patří, co takhle zkusit připravit beránka s práškem matcha? Máme pro vás nepečený recept, který vás bude bavit a přinese příjemnou jarní svěžest do vašeho jídelníčku.

Nepečený beránek

Budete potřebovat

na korpus:

180 g kešu ořechů 170 g slunečnicového semínka 110 g sušeného kokosu 3 lžíce sirupu (agáve, čekanka, javorový, …) 2 lžíce roztaveného kakaového másla špetka mořské soli

1-2 lžíce vody (dle potřeby)

na náplň: 

245 g mletého máku 135 g sušených švestek 35 g rozinek 30 g datlí 3 lžíce sirupu (datlový, agáve, javorový, čekankový)

2 ks rozinky (na oči) 1 ks goji (na čumáček) stužka

Pro lepší stravitelnost, chuť a vstřebatelnost výživových látek ořechy a semínka předem namočíme do vody a následně usušíme při nízké teplotě. Ovoce používáme natural (nesířené) a jsou-li datle a švestky příliš suché, namočíme je před zpracováním na 30 min. do vody.

Postup

V robotu s „S“ nožem zpracujeme suché suroviny na korpus na sypkou jemnou směs. Přidáme sladidlo a kakaové máslo a promícháme. Dle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody, aby byla směs mírně lepkavá.                 

205 g směsi odložíme stranou a zbytek vtlačíme do formy beránka s potravinářskou folií, abychom ho později pěkně vyklopili a dáme do lednice chladit.

V mixéru rozmixuje vypeckované datle, švestky a sladidlo a stěrkou přendáme do mísy. Přidáme čerstvě umletý mák a náplň promícháme. Nakonec vmícháme rozinky. Naplníme korpus beránka a uzavřeme ho odloženou směsí na korpus. Beránka přikryjeme folií a dáme na 4 hodiny ztuhnout do lednice.

Před servírováním beránka vyklopíme z formy, postavíme na talíř, z rozinek a goji vytvoříme oči a čumáček. Okolo krku mu uvážeme mašli.

Zdroj Kašpar PR, foto Matcha Tea

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Tak to jste ještě určitě nezkoušeli aneb Recepty, které osvěží váš jídelníček

16.02.2021 | Rýže je samozřejmě skvělá jako příloha, můžete z ní ale udělat i neotřelý dezert a věřte, že si vás získá. Z cizrny zase nemusíte dělat jen hummus a omezovat se jen na ovesnou kaši je také škoda. Tady jsou tři recepty, které míří mezi stálice vašeho jídelníčku!

Dejte si kaši, v zimním období je ideální

03.02.2021 | Kaše mají mnoho podob a na to začít není nikdy pozdě. Zkuste jeden z našich receptů, anebo klidně všechny. Uvidíte, že si je oblíbíte.

Zítřejší farmářské trhy na náplavce se ruší

16.04.2021 | Farmářské trhy, které na podskalské náplavce v Praze pořádá spolek Archetyp, se v sobotu konat nebudou. Městská firma Trade Centre Praha (TCP) zrušila původní souhlas s řešením, které spolek navrhl pro splnění vládních omezení. ČTK to řekl předseda spolku Jiří Sedláček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont