Už jste někdy jedli rizoto s řepou? Vyzkoušejte, nebudete litovat

Už jste někdy jedli rizoto s řepou? Vyzkoušejte, nebudete litovat

02.07.2020 | Hlídáte si životosprávu - zaměřujete se na správný poměr cukrů, tuků a bílkovin ve stravě? Podívejte se na stránky STOBklubu. Jsou tu skvělé nízkokalorické recepty. Nás zaujalo například toto rizoto.

<
Ingredience

10 ml řepkového oleje, 50 g parmezánu, 1000 ml zeleninového vývaru, 200 ml suchého bílého vína, 120 g šalotky, 350 g červené řepy, 370 g rýže Arborio, sůl, pepř a tyminán dle chuti

Postup

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (dobře to jde škrabkou na brambory). Na větší pánev dáme řepkový olej, přidáme plátky řepy a restujeme asi 5 minut na středním plameni. Poté přidáme na drobno nakrájenou šalotku nebo červenou cibuli. Restujeme dalších 5 - 7 minut.

K zelenině přidáme rýži Arborio, krátce zarestujeme a zalijeme dvěma deci suchého vína. Víno necháme vyvařit a poté zalijeme směs asi třetinou zeleninového vývaru. Vývar necháme vyvařit a rýži znovu zalijeme a promícháme. Takto opakujeme dokud není rýže hotová a dokud nemá směs krémovější konzistenci. Rizoto by určitě nemělo být suché.

Na závěr úplně ztlumíme plamen a přisypeme parmezán, který by se měl v rizotu rozpustit, zamícháme a ochutnáme. Výslednou směs bude potřeba pravděpodobně dochutit solí a pepřem (záleží na síle vývaru, který použijete), můžete přidat i bylinky. Rizoto můžete podávat jako přílohu například k rybě.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Servíruje se zdraví i pohoda. Jíte tyto potraviny?

05.08.2020 | Psychická rovnováha, kvalitní spánek, pocit únavy... To všechno mohou ovlivnit potraviny, které konzumujete. Nezapomínejte proto, že zdraví i pohoda začínají u jídelního stolu.

Večeře od Bohyně kuchyně: Risotto s popencem, candátem a bílým vínem

27.07.2020 | Dejte šanci netradičním chutím. Máme pro vás recept, který jste určitě ještě nezkoušeli, přitom je jednoduchý, na každý pád výtečný a navíc přímo od Bohyně kuchyně!

Test solených brambůrků: Které křupat nejen u televize?

06.08.2020 | Obliba brambůrků je obrovská.Každý rok jich sní průměrný Čech bezmála kilogram. Výrobci milovníky slaných pochoutek lákají na stále nové příchutě i tvary. My jsme ale zůstali u hodnocení té největší klasiky a vybírali z těch solených. Jak si vedlo 13 vzorků?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont