recepty  

Upečte si vlastní biosušenky

Upečte si vlastní biosušenky

23.08.2011 Redakce

V sobotu 10. září v 9.00 hodin otevře Biopekárna Zemanka, český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů, veřejnosti již podruhé svou provozovnu v obci Oříkov u Sedlčan. Všem zájemcům o návštěvu rodinné biopekárny poskytnou manželé Zemanovi odborný výklad s prohlídkou provozu a možností upéct si vlastní bio sušenky či bio krekry podle originálních receptur Hanky Zemanové, autorky úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře.

Přijďte se sami přesvědčit o tom, jak se vyrábí vaše oblíbené sušenky a krekry ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství. Pracovníky pekárny uvidíte přímo při práci a můžete s nimi diskutovat a přesvědčit se tak o vysokém standardu kvality zdejší výroby. V rámci prohlídky si můžete upéct i vlastní balíček sušenek či krekrů a pochutnat si tak na vlastnoručně připravené bio svačince.     

Součástí prohlídky bude také ochutnávka celého sortimentu biopekárny. Využijte jedinečné možnosti a ochutnejte mezi prvními právě uváděné bezlepkové pečivo ze sortimentu Biopekárny Zemanka. Hanka Zemanová vás seznámí s přípravou receptur těchto novinek. Ty se vyvíjí vždy tak, aby měly zejména výbornou chuť.

Stručné shrnutí programu:

  • jak se pečou bio sušenky a bio krekry -  Jan a Hana Zemanovi 
  • prohlídka provozovny
  • možná výroba vlastních bio sušenek či bio krekrů   
  • představení novinek – bezlepková řada 
  • ochutnávka kompletního sortimentu
  • 17.00 hodin konec prohlídek

 

Tip na další výlet:

Ti z vás, kteří se po skončení prohlídky chtějí vydat po stopách okolních ekofarem, mají možnost navštívit rodinnou farmu St. Pierre v obci Zahrádka u Petrovic, která se zabývá chovem koz, výrobou a prodejem produktů z kozího a ovčího mléka.

O Biopekárně Zemanka 

Rodinná Biopekárna Zemanka je český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Autorkou receptur je Hana Zemanová, která je uznávanou odbornicí na biopotraviny a autorkou úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře. Biopekárna Zemanka peče výhradně ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství a při výrobě nepoužívá umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata. Sušenky a krekry mají nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť.

Získaly také řadu ocenění jako například Česká biopotravina roku 2007 a 2008 a Nejoblíbenější biopotravina roku 2008 za Čoko-kokosky. Biopekárna Zemanka je držitelem mezinárodního certifikátu bezpečnosti potravin BRC a českého certifikátu kvality Klasa. Ročně vyprodukuje 60 tun pečiva, což představuje 600 000 sáčků skvělých sušenek a krekrů, které si zákazníci mohou koupit v supermarketech, síti prodejen dm drogerie markt a obchodech s biopotravinami po celé České republice. 


Mohlo by vás zajímat

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.