UPEČTE SI S NÁMI: SUŠENKOVÍ SNĚHULÁCI

UPEČTE SI S NÁMI: SUŠENKOVÍ SNĚHULÁCI

02.01.2019 | Vyzkoušejte tradiční recepty, ale nechte se inspirovat i něčím novým. Recepty budou o to chutnější, když je doplníte výrobky oceněnými značkami kvality.

Sněhuláci se hodí na různé dětské oslavy. Klidně do výroby zapojte, sušenky nejsou těžké na přípravu, své ratolesti na docela dlouho zabavíte a podpoříte jejich fantazii.

Ingredience: 300 g hladké mouky na křehké pečivo 1 vejce 130 g změklého másla 130 g moučkového cukru Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu 1 lžička skořice Na zdobení: Balení marshmallow bonbonů (+ mini marshmallows, pokud chcete sněhulákům dělat i klobouk Na polevu: 1 bílek, 150 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, holandské kakao, cukrové konfety nebo perličky na knoflíky

Postup: Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte do lednice asi na 1 hodinu. Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka. Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova. Připravte si polevu - vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi. Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jeden marshmallow bonbon. Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout. Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk.

STŘIHNĚTE SI KVALITU A VYHRAJTE ŠKODU KAROQ

První ze tří soutěžních vozů, s titulem Auto roku 2018 v ČR, už má svého majitele! Ve hře jsou další dva automobily ŠKODA KAROQ a mnoho jiných atraktivních cen. Nakupujte potraviny označené logy kvality a soutěžte až do 3. 2. 2019. Herní kartu si stáhnete na www.akademiekvality.cz, kde se dozvíte více informací.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

UVAŘTE SI S NÁMI: SMETANOVÉ KROUPOTO S HOUBAMI

02.01.2019 | Vyzkoušejte tradiční recepty, ale nechte se inspirovat i něčím novým. Recepty budou o to chutnější, když je doplníte výrobky oceněnými značkami kvality.

Různé barvy jídel ovlivní naši psychiku

09.12.2018 | Zelená proti stresu, žlutá pro dobrou náladu. Ráno si vybíráme barvy oblečení podle toho, jak se probudíme, zda jsme plni energie nebo unaveni, abychom vyjádřili naše pocity a znovu nabyli dobré nálady.

Jak skvěle uvařit z Regionálních potravin? Zkuste tyto 4 recepty

29.10.2018 | Přesvědčte se sami o kvalitě potravin oceněných značkou Regionální potravina a vyzkoušejte je ve své kuchyni. Připravili jsme pro vás výběr jednoduchých receptů, které se výborně hodí do podzimní kuchyně, ale zároveň osvěží váš jídelníček.

Aktuální číslo

V prodeji od 31. 12.