Trvanlivost másla

Trvanlivost másla

02.04.2014 | Jaká platí pravidla pro trvanlivost u másel různých označení?

<

Označení másel na obale je vodítkem, s jak dlouhou dobou trvanlivosti máme počítat.

  • Máslo označené na obale jako „čerstvé“ má při skladovací teplotě maximálně 8 °C trvanlivost 20 dnů od data výroby.
  • Stolní máslo při uskladnění v ledničce lze uchovat přibližně 3 měsíce. V mrazničce pak déle než rok.
  • Máslo, které není označené jako „čerstvé“, můžeme při dodržení skladovacích podmínek používat přibližně 35 až 55 dní.
PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Ořech a šněrovačka: Víte, kde je hledat u vepříka?

03.09.2020 | Průměrně sníme přes 40 kilogramů vepřového masa "hlavu" za rok. Na prvních příčkách je kýta, dále panenka a také krkovice, a to jsou poměrně "známé firmy". Víte, že prase má i ořech a šněrovačku, které patří mezi vyhlášené delikatesy?

Česká rybka na českém stole: Na které si pochutnat?

27.08.2020 | Přestože existují odlišné názory na zdravou výživu, zůstává jedna společná jistota, na níž se shodují všichni – ryby. Ty jsou odborníky označovány bez výjimky za potravinu, proti níž nejen že nemají námitky, ale naopak ji považují za jeden ze základních prvků zdravé výživy.

Také odkrajujete špičku banánu?

07.07.2020 | Také vás babičky s oblibou strašily, že nesmíte jíst špičky od banánů, protože mohou být jedovaté?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont