Truffle s grappou

Truffle s grappou

03.11.2014 | Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Pokud se vám nechce připravovat košíčky z lineckého těsta, můžete do směsi přidat více čokolády, aby byla hustější, a pak z ní vytvarovat nepravidelné kuličky, které obalíte v kakau.“

Ingredience:

200 g čokolády

75 g cukru krupice

75 g másla

3 lžíce kakaa (na posypání)

5 lžiček grappy Nonino

100 ml smetany ke šlehání

 

Postup:

Do kastrůlku vlijeme smetanu a přidáme k ní grappu, máslo a cukr. Na mírném ohni směs lehce zahříváme, dokud se všechno nerozpustí a dokonale nepromíchá. Jakmile se tak stane, stáhneme z ohně, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme do té doby, než se nerozpustí. Tuto směs vlijeme do čokoládových kalíšků (k dostání v obchodě) nebo do košíčků z lineckého těsta. A necháme zatuhnout. Před podáváním odzdobíme kakaem.

truffle

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Naše babičky vařily jednoduše: Tady jsou jejich tipy na srpnové dobroty

27.08.2019 | Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, letní měsíce jsou „nejplodnější“. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

Servírujte virgin drinky, tady jsou tipy od barmana

06.09.2019 | Jiří Boháč letos pro Mattoni připravil čtyři zcela nové recepty na nealko koktejly inspirované aktuálními trendy. Drinky odlehčil a do jejich složení zařadil tropické ovoce, sirupy i populární matchu. Jejich umíchání zvládne doma každý, kdo se chce osvěžit nebo překvapit přátele na party.

Proč jíst slávky a jak je má nejraději šéfkuchař Filip Sajler?

16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont