To je ale dobrota! A za 10 minut hotová

To je ale dobrota! A za 10 minut hotová

30.07.2020 Jana Čiháková

Také po ránu nestíháte, nebo chodíte naopak pozdě domů a na přípravu několika chodů rozhodně nemáte čas? Udělejte si super rychlé jídlo, které vás zasytí. Tady je recept!

Ingredience:

6 ks vajec

150 g šunky

2 jarní cibulky

1 žlutá paprika

1 červená paprika

2 rajčata

olivový olej

sůl, pepř

Postup:

Nakrájíme si zeleninu a šunku. Jarní cibulku najemno, papriky na proužky cca 3 cm, rajčata a šunku na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a přibližně 3 minuty restujeme cibulku se šunkou a paprikou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Zeleninovou směs se šunkou rozprostřeme po celé ploše pánve a postupně na ni rozklepneme vejce. Přikryjeme pokličkou a na nízkém stupni necháme vařit cca 10–12 minut podle toho, jakou konzistenci vajíček máte rádi.

 Tipy a triky Dr. Vejce: Do zeleninové směsi můžete použít například cuketu či zeleninu podle sezóny. Zapečená vejce nejlépe chutnají s čerstvým chlebem s pomazánkovým máslem. K přípravě použijte vajíčka Dr. Vejce – mají 4x vyšší hodnoty vitamínu D než ta běžná.


Mohlo by vás zajímat

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.