Tip na rychlou večeři: Vaječná fritata

Tip na rychlou večeři: Vaječná fritata

14.08.2020 | Míchaná už každý zná a volským okem také nepřekvapíte - i když nutno podotknout, že udělat jej opravdu dobré je také umění? Servírujte dnes večer fritatu.

<

Ingredience:

8 ks vajec, 50 ml mléka, ½ červené cibule, 2 jarní cibulky, 100 g slaniny, 100 g nastrouhaného čedaru, 8 cherry rajčátek, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujeme. Mezitím si rozšleháme vajíčka s mlékem, solí a pepřem. Vajíčka vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme frittatu propékat. Po cca 5–7 minutách zasypeme frittatu čedarem, přidáme pokrájená rajčátka a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. V troubě pečeme dalších 10–15 minut dozlatova.

Tipy a triky Dr. Vejce: Pokud nemáte pánev určenou do trouby, použijte zapékací formu. Nejdříve si na pánvi orestujte cibuli a slaninu, kterou pak přendejte do formy vymaštěné máslem. Směs cibule a slaniny poté zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapékat do trouby. Po 5 minutách přidejte čedar a rajčátka a pečte dozlatova. Pro dosažení denní dávky vitamínu D použijte 2 ks Dr. Vejce na osobu. Díky speciální skladbě krmné směsi slepic mají tato vejce 4x vyšší obsah „déčka“.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Agricovid: Požádejte o dotace do konce ledna

13.01.2021 | Ministerstvo zemědělství prodloužilo o dva týdny příjem žádostí o podporu v programu Agricovid Potravinářství. Žádosti tak bude možné podávat až do konce ledna, sdělil to mluvčí úřadu Vojtěch Bílý. Důvodem je drobná změna podmínek v programu, kdy se bude jinak posuzovat na základě usnesení vlády bezdlužnost žadatelů.

Když se řekne cannoli: Recepty na netradiční sladkou tečku

04.11.2020 | Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

Streedfood u vás doma. Recepty od Markéty v troubě, které vám zachutnají

18.11.2020 | Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont