Špagety po uhlířsku

Špagety po uhlířsku

20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.

Doba přípravy: 30 minut, 4 porce

Ingredience: 400 g špaget, 200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, 70 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 celá vejce, 1 žloutek, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, nevolíme úplně nejměkčí variantu. V průběhu přípravy špaget vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu či bůček na pánev do rozpáleného oleje a vyškvaříme je dozlatova. K rozklepnutým vejcím plus žloutku navíc vešleháme smetanu, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. K chvíli odstáté slanině přidáme opět na plotně utřené stroužky česneku a pečeme na větším ohni, dokud česnek nezezlátne. Poté slaninu s česnekem přisypeme ke sceděným špagetám a zalijeme je směsí s vejci. Ta se v horkých těstovinách prohřeje. Podáváme ihned, můžeme ještě posypat sýrem.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami: Zkusíte ji o víkendu?

28.06.2019 | Každý má unikátní recept na bábovku, který se dědí jako poklad z generace na generaci. Kdybyste ale přeci jen chtěli změnu, zkuste to podle Josefa Maršálka, jednoho z předních cukrářů, který pekl i pro anglickou královnu.

Brazilské barbecue

24.07.2015 | Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.

Tabouleh, polenta i falafel: Zkuste netradiční jídla do 30 minut

20.06.2019 | Ochutnejte lehké letní recepty z ingrediencí vypěstovaných na zahrádce nebo na poli. Víc sluníčka, víc pohybu … léto je jako stvořené pro zdravý jídelníček. Navíc, pokud si dáte záležet na výběru surovin pěstovaných bez chemie, ideálně v bio kvalitě od české značky PROBIO, vaše tělo zajásá. Přinášíme vám tip na tři výborné recepty, které připravíte za chvilku. Překvapte rodinu letní večeří, jakou ještě neochutnala.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Srpnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont