Snížení příjmu soli

Snížení příjmu soli

13.08.2015 | Zajímalo by mě, jak mohu snadno snížit příjem soli v potravě.

Příjem soli se dá efektivně snížit následujícími způsoby:

  • nedosolovat jídlo na talíři
  • nahradit sůl bylinkami, kořením, česnekem, ořechy
  • zvýšit příjem čerstvé zeleniny a ovoce
  • kontrolovat složení potravin a hlídat obsah na obalech potravin
  • vařit z čerstvých surovin
PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Aby oku lahodily: Kde se bere krásná barva potravin?

31.10.2019 | Barva potraviny v lidské mysli ovlivňuje také její chuť, a proto není divu, že barviva patří mezi nejpoužívanější přídatné látky v potravinářském průmyslu. Přidávala se do potravin již ve starověku, aby se prodloužila trvanlivost a zlepšily se senzorické vlastnosti. Tenkrát se nic moc neřešilo a tak se barvilo i výbušnými látkami. Dnes jsou barviva přísně regulována a musejí být uvedena na obalu.

Na vánoční cukroví jedině máslo s 80 % tuku, říká majitel pekárny

08.11.2019 | Odpovídá Jan Zeman, ředitel a majitel Biopekárny Zemanka

Výživa dětí: Jak a co dětem zařadit od 6. měsíce věku

30.10.2019 | Starost o správnou výživu dětí občas ústí do zbytečně úzkostlivého oddalování a zařazování různých typů příkrmů a doplňujících složek stravy k mateřskému mléku, což není vždy zrovna správná strategie. Jak by tedy měly maminky postupovat?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Prosincové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont