Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

05.11.2021 Jana Čiháková, Lucky Alvin

Přemýšlíte nad snadným receptem na rychlou večeři nebo snídani? Vyzkoušejte palačinky z jedné z nejzdravějších zelenin - červené řepy. Celý pokrm navíc můžete dochutit oblíbeným džemem, tvarohem nebo dokonce arašídovým krémem.

Suroviny:

4 vejce z volného chovu

500 g plnotučného mléka

150 g hladké pšeničné mouky

100 g hladké celozrnné pšeničné mouky

8 g vanilkového cukru

špetka soli

40 g rozpuštěného másla

90 g uvařené červené řepy nakrájené na kousky

arašídový krém Lucky Alvin

K podávání:

Připravit si můžete oblíbený džem, tvaroh nebo arašídový krém Lucky Alvin.

Postup:

  1. Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence.
  2. Těsto nechte cca 20-30 minut odstát. Lze jej připravit také večer, nechat odležet a ráno usmažit palačinky.
  3. Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu.
  4. Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče do kulata po celé pánvi a smažte.
  5. Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany.
  6. Poté můžete servírovat. Palačinky skvěle chutnají s tvarohem či jogurtem, ovocem, džemem nebo arašídovým krémem

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Vědci zjistili: Expanze hrabošů souvisí se suchou zimou

26.11.2021 | V posledních letech se lesníci stále častěji setkávají s tím, že hraboši ohryzávají kůru stromů nejenom v zimě, kdy je nedostatek potravy, ale také v průběhu vegetační sezóny. Pro jejich nezvyklé chování až doposud chybělo vysvětlení. Vědci z Mendelovy univerzity v Brně zkoumali tento jev na dvou lokalitách v Česku. Zjistili, že za letními ohryzy stojí nejenom přemnožení hrabošů, ale také klimatická změna a suché zimy.

Co má společného bábovka s plodností? Poutavá historie kultovního dezertu

18.11.2021 | Bábovka. Název, který zní tak strašně počeštěle, že by možná už ani nikoho nenapadlo, že stálice svátečního stolu není původem naše. Verzí, kde a vlastně i kdy vznikla, je několik. Podle předního českého záhadologa má kořeny dokonce a v daleké Indii.

Na tyto rozinky si nechte zajít chuť

23.11.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila na trhu závadné rozinky, v balení 500 g, s označením data minimální trvanlivosti do 25/03/2022, výrobce: ENCINGER SK s.r.o, Jadranská 13, 841 01 Bratislava, Slovensko, země původu: Írán.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont