Salát se žabími stehýnky

Salát se žabími stehýnky

22.06.2014 Redakce

Žab se nebojte. Zkombinujte je se salátem a bílým vínem.

Doba přípravy: 10 minut, pro 2 osoby

Ingredience: 10 dkg žabích stehýnek, směs listových salátů, hladká mouka, bílé víno, bramborový škrob, 1 vaječný žloutek, 1 lžička dijonská hořčice, olivový olej,česnek, sůl, pepř

Postup: Žabí stehýnka očistíme a naložíme přes noc do olivového oleje s česnekem. Na vinné těstíčko smícháme bílé víno s bramborovým škrobem, moukou a solí, stehýnka obalíme a smažíme zprudka do zlatova. Dresing aioli vytvoříme smícháním žloutku, hořčice a konfitovaného česneku v mixéru, postupně přikapáváme olej do homogenní hmoty. Ochutíme solí a pepřem.

 


Mohlo by vás zajímat

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.