22.09.2015 redakce
Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
Doba přípravy: 2 porce
Ingredience: 200 g směsi salátů (ledový, rosso, frissé), 100 g rajčat, 60 g červené cibule, 100 g kaktusových listů (lze použít i konzervované), 140 g kozího sýra, 10 g koriandru, dresing: šťáva z jedné limety, ½ lžíce cukru, sůl, pepř, extra panenský olivový olej
Postup: Omyté salátové listy natrháme na kousky. Přidáme rajčata nakrájená na kostky, cibuli na měsíčky, kaktusové listy nakrájené na proužky a lístky z koriandru. Vše promícháme. Do misky si vymáčkneme šťávu z jedné limety, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Promícháme, abychom rozpustili cukr se solí. Za stálého míchání přidáváme olivový olej, dokud se nevytvoří emulze. Připravený salát opatrně promícháme s dresingem a nandáme na talíře. Na pánev vložíme pečící papír, potřeme olivovým olejem a opečeme na kolečka nakrájený kozí sýr. Opečený sýr pak klademe na připravený salát.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.