Salát nemusí být nuda. Zkuste tento s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

Salát nemusí být nuda. Zkuste tento s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

13.07.2021 Jana Čiháková

Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.

Ingredience na 2 porce:

3 papriky - žlutá, zelená a červená, 13 g olivového oleje, 2 polévkové lžíce balsamica, 1 - 2 kávové lžičky medu dle chuti, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 50 g feta sýru, 20 g kešu ořechů, 2 hrsti čerstvého špenátu

Postup:

  • Troubu předehřejte na 250 stupňů.
  • Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
  • Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
  • Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
  • Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
  • Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
  • Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
  • Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
  • Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.

Zdroj a foto Lucky Alvin


Mohlo by vás zajímat

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.