Raz dva hotovo: Sendviče, které si zamilujete

Raz dva hotovo: Sendviče, které si zamilujete

19.03.2020 Jana Čiháková

Rychle hotové a ještě k tomu velmi chutné recepty jsou záchranou každé domácnosti. Ale kdo má stále vymýšlet nějaké novinky a oslňovat tak každý den novou chutí celou rodinu a sebe nevyjímaje? Neztrácejte čas probíráním se recepty v kuchařkách. Máme pro vás 3 tipy, které poslouží, když se vám zrovna nebude chtít moc do vaření nebo si nebudete vědět rady.

Sendvič se ztraceným vejcem

Ingredience:

1 ztracené vejce, 2 krajíce chleba, 1 plátek holandské goudy, lžička másla, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, hladkolistá petrželka

Postup:

Připravte si ztracené vejce, lehce opečte krajíce chleba na rozpálené pánvi s kouskem másla. Opečený chléb vložte na talíř, můžete přidat ještě kousek tuhého másla pro lepší chuť a dále na něj postupně pokládejte tři plátky šunky, plátek sýra a přiklopte druhým krajícem. Ztracené vejce opatrně položte na chléb a ozdobte čerstvou petrželkou. A máte hotovu výtečnou snídani na vidličku, snadno a rychle.

Plněná houska se šunkou, vajíčkem a zeleninou

Ingredience:

1 vícezrnná houska, salát, 1 vejce natvrdo (či dle vlastních preferencí), 1 rajče, okurka, pomazánkové máslo, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, plátek salátu

Postup:

Vejce nechte vařit 10 minut v osolené vodě. Než se vajíčko uvaří, nakrájejte si okurku a rajče na kolečka. Připravte si housku, rozkrojte ji na polovinu, ale tak, aby částí zůstala vcelku a namažte pomazánkovým máslem. Dovnitř vložte salát, 3 plátky šunky, vajíčko rozkrájené na plátky, okurku a rajčete.

Tip: Pro výraznější chuť můžete jednu část housky pomazat navíc francouzskou nebo bretaňskou hořčicí. Nebo se místo toho skvěle hodí i trocha majonézy, která svačinu jistě ozvláštní.

Obložená bageta se šunkou a guacamole

Ingredience:

1 velká francouzská bageta, 1 rajče, 1 avokádo, 1 limetka, 2 vajíčka, 4 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy, sůl, pepř, sušený česnek, sladká paprika

Postup:

Nejprve bagetu rozkrojte na dvě stejné části a pak ještě na polovinu. Poloviny opečte na rozpálené pánvi se lžičkou másla. Avokádo si vedle v misce rozmačkejte vidličkou a přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, rajče a šťávu z poloviny limetky. Opečenou bagetu potřete hotovým guacamole, na něj pak položte 2 plátky šunky a ztracené vejce (TIP: pro snadnější přípravu můžete nahradit volským okem, které na konci přiklopíte pokličkou a žloutek se tím uzavře a získá podobnou konzistenci jako ztracené vejce). Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.


Mohlo by vás zajímat

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

OVOCE K MASU A ZELENINA DO DEZERTU? NEBUDETE LITOVAT

19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.