Původ růžového vína

Původ růžového vína

28.04.2015 | Co je to rosé?

<

Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). Růžová vína se chlubí celou škálou barevných odstínů – od růžovošedé, přes jemně lososovou, sladce malinové tóny až po měděnou, v závislosti na zvolené odrůdě hroznů a technologii jejich zpracování.

 Kompletní informace o moravských a českých růžových vínech naleznete na webu: www.wineofczechrepublic.cz.   

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

I pečivo se musí dobře vybírat. Tipy na nákup

29.05.2020 | Cereálie neboli obiloviny představují pro většinu lidské populace důležitou složku potravy, jsou základem výživové pyramidy. Víte ale, které pečivo je pro lidský organismus nejprospěšnější?

Také odkrajujete špičku banánu?

07.07.2020 | Také vás babičky s oblibou strašily, že nesmíte jíst špičky od banánů, protože mohou být jedovaté?

Co jsou IQ vejce: Opravdu je jejich nákup chytřejší?

29.06.2020 | Zajisté už jste někdy objevili při nákupu vejce označená jako IQ. Tato písmena mají poukazovat na jejich přidanou hodnotu. Jsou skutečně lepší a co je vlastně od klasických vajíček odlišuje?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont