Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny

Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny

18.12.2014 ČTK

Slevy se netýkají pouze lahůdek, masa a přísad do bramborového salátu, ale také ovoce a zeleniny.

Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny v řádu desítek procent. V aktuálních letákových akcích je možné na štědrovečerním a silvestrovském menu ušetřit v průměru přes 35 %. Vyplývá to z průzkumu společnosti Česká distribuční.
    Základní štědrovečerní menu pro čtyři osoby lze při výběru akčních cen z letáků pořídit za 653 Kč. Zákazníci tak ušetří v průměru 335 Kč proti běžným cenám."Těsně před Štědrým dnem většina lidí vyráží do obchodů na velké nákupy, aby se na vánoční svátky předzásobili. Při takto velkých objemech je pro zákazníky rozhodující každá sleva, která konečnou částku za nákup sníží. Nejvyšší slevy přitom z naší zkušenosti přichází právě několik dní před svátky," uvedl ředitel České distribuční Petr Sikora.

U silvestrovského menu pro šest lidí dosahuje sleva v průměru 34 %. "Slevy se netýkají pouze lahůdek, masa a přísad do bramborového salátu, ale také ovoce a zeleniny. Například pomelo je možné koupit s 50% slevou, kiwi o 43 a citróny až o 38 % levněji," dodal Sikora. Obchodníci zlevňují také alkoholické nápoje, a to v průměru o 27 %. Analýzu cen potravin provedla společnost Česká distribuční, která je největším distributorem reklamních letáků v Česku.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

Oblíbenou pochoutkou v SAE je během ramadánu medovník

26.05.2018 | Obyvatelé Spojených arabských emirátů si zamilovali medovník, a to natolik, že jeden obchodní řetězec v průběhu muslimského postního měsíce ramadánu denně prodá 3000 těchto dortů z medových plátů a sladkého krému.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.