Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

8. 1. 2018 | Zaměstnanci britského supermarketu podle zákazníků tajně rozbalovali čokoládová vejce a poté je vraceli do regálů. Hledali unikátní bílá vejce s voucherem až na dva tisíce liber, tedy téměř 58 tisíc korun. Výrobce vajec přitom sám prozradil, jak bílá vejce poznat i bez rozbalování.

Britský výrobce cukrovinek Cadbury minulou středu oznámil, že mezi svoje vajíčka z mléčné čokolády ukryl limitovanou edici téměř čtyř stovek vajec z bílé čokolády. Ta navenek vypadají stejně jako běžná čokoládová vajíčka, uvnitř však obsahují poukazy v hodnotě až dva tisíce liber. 

Podle příspěvků lidí na sociálních sítích se vidinou v přepočtu téměř šedesátitisícové výhry nechali zlákat hlavně zaměstnanci supermarketů, všímá si deník The Independent. Našli evidentně rozbalená a znovu zabalená čokoládová vajíčka. 

„Vypadá to, že se spousta zboží zbytečně vyhodí. Soudě aspoň podle množství rozbalených vajíček Cadbury creme eggs v regálech Tesca,“ napsala jedna uživatelka sítě Twitter.

„Každé vejce Cadbury Creme Egg v obchodě Co-op bylo rozbalené a znovu zabalené. Něco mi říká, že tohle bílé fakt nebude,“ napsal jiný zákazník.

Právě v obchodě řetězce Co-op by se podle Cadbury mělo prodávat vejce s nejvyšší výhrou dva tisíce liber.

Výrobce vajec ani dotčené supermarkety nechtěly podle Independentu věc komentovat.

Společnost Cadbury přitom sama pro Mirror online prozradila, jak limitovanou edici bílých vajec rozeznat od těch běžných, aniž by bylo třeba zboží rozbalit. Klíč je ve složení výrobku. 

„Všechna bílá vajíčka, ačkoli jsou zabalená ve stejném obalu jako ta mléčná, mají ve složení trochu jinou informaci, která je specifická pro bílou čokoládu. Je naší zákonnou povinností uvádět na obalu všechny ingredience,“ uvedl výrobce.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Chléb je opět v kurzu. Jak poznat ten nejlepší?

24. 5. 2018 | Díky populárním farmářským trhům se v posledních letech stal hitem chléb kvasový. Přitom už v 15. století za vlády Jiřího z Poděbrad se peklo dvanáct druhů chleba. V České republice přitom máme dnes více než 700 pekáren, které vyrobí denně zhruba milion pecnů. Jak ale poznat ten skutečně kvalitní?

Brusel rekonstruuje a modernizuje smažírny brambůrků

25. 5. 2018 | V zemi, kde je kornout s hranolky králem a majonéza královnou, se může zdát zásah do tradičních belgických smažíren této pochoutky riskantní.

Soukromý investor chce v Brně oprášit slávu nejslavnějšího sládka

23. 5. 2018 | Soukromý investor chce v Brně oprášit slávu patrně nejslavnějšího sládka české historie. Za více než 20 milionů korun opraví v centru bývalý městský pivovar, kde proslulý sládek František Ondřej Poupě do své smrti v roce 1805 působil.

Aktuální číslo

v prodeji od 25. 6.