24.03.2020 Jana Čiháková
Velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR chce pomoct všem českým restauratérům, kteří byli nuceni uzavřít provoz na základě rozhodnutí vlády. Ve spolupráci s gastronomickým průvodcem Restu spouští pro uživatele možnost prohlédnout si všechny dostupné nabídky restaurací v okolí a prostřednictvím doručovacích služeb vybraný pokrm objednat a nechat dovézt, případně jej pouze zaplatit a pro objednávku si dojet. Iniciativa má pomoct snížit vysoké finanční ztráty podniků a ulehčit jejich tíživé situaci.
Gastronomický průvodce Restu je mezi uživateli oblíbený jako platforma pro rezervace místa v restauracích a kavárnách. V reakci na novu situaci nabízí komplexní přehled restaurací v okolí, které nabízí jídlo s sebou nebo jeho rozvoz. Do projektu se může zdarma zapojit jakýkoliv gastronomický podnik, který potřebuje v současné situaci rozšířit o nové možnosti provozu. Funkci nyní nabízí 18 % z více než 17 000 registrovaných podniků. „Jde nám o to, aby komunita restauratérů a podnikatelů v oblasti HoReCa zůstala v této nelehké situaci pohromadě s co nejmenšími ztrátami. Zdarma se může na platformu zaregistrovat úplně každý, kdo potřebuje pro své zařízení rozjet objednávky jídla s sebou nebo závoz, “ informuje o novém projektu Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO ČR
Jakmile se daná restaurace zaregistruje na makro.cz/pomáháme se svou nabídkou, bude mít zákazník možnost objednávku v některých případech zaplatit online přes systém Storyous a jídlo si vyzvednout nebo si ho nechat dovézt prostřednictvím jedné z dovážkových služeb. Lidé najdou na stránce vše, co potřebují – od provozní doby, přes speciální nabídky, kontaktu na restauraci, mapu umístění podniku nebo možnosti rozvozu až po filtry pro snadný výběr. „Ocitli jsme se v situaci, kterou jsme nikdy před tím nezažili. My sice otevřeno nemáme, ale tuto aktivitu vítáme a jsme rádi, že MAKRO podporuje restaurace i v těžkém období,“ říká Přemek Forejt, majitel olomoucké restaurace Entree.
MAKRO celým projektem podporuje rovněž iniciativu vlády vedoucí k minimálnímu vycházení. „Od projektu si slibujeme především servis veřejnosti, který usnadní soulad se státem nařízenou karanténou a zabrání jejímu zbytečnému porušování. Lidé si nemusí vařit doma a chodit do obchodů pro potraviny, stačí si na Restu.cz najít oblíbený podnik a jídlo si nechat dovézt,“ dodává Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO ČR. Pro restaurace jde zejména o pomocnou ruku, jak přečkat obtížné období, které by mělo zároveň omezit volný pohyb venku a zmenšit tak riziko potenciální nákazy a přenosu viru. Předávka jídla je pak nastavena bezkontaktně podle nařízených hygienických pravidel.
MAKRO zároveň spouští na svých webových stránkách makro.cz/pomahame sekci s nejdůležitějšími odkazy na státní a obchodní instituce a také speciální nabídku pro všechny gastronomické provozovny. Podnikatelé tam tak snadno a přehledně najdou vše důležité, co potřebují pro přípravu jídla s sebou jako jsou např. krabičky na jídlo nebo přenosné tašky.
20.03.2024 | Potravinářská komora České republiky podporuje celoevropské zemědělské protesty, které se dnes konají nejen v Česku, ale i v Německu, Belgii, Nizozemsku, Polsku a dalších zemích. Potravináři požadují reálné přenastavení unijní klimatické politiky, snížení byrokratické zátěže a nastavení rovných podmínek pro dovozy potravin ze zemí mimo EU. Prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová se účastní zemědělských protestů na Trutnovsku.
27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.
26.03.2024 | Vláknina je jednou z důležitých složek v našem jídelníčku, na kterou se bohužel často zapomíná. „Vláknina přitom přináší mnoho benefitů a její dostatečný příjem slouží jako prevence mnoha onemocnění,“ vysvětluje Veronika Pourová, nutriční terapeutka a technoložka potravin.