Poradna: Jak je to s cukry v ovocné zmrzlině?

Poradna: Jak je to s cukry v ovocné zmrzlině?

09.05.2019 | Odpovídá: Dalena Martiníková, vedoucí řízení jakosti a vývoje výrobků značky Prima zmrzlina

U ovocných zmrzlin je vždy potřeba rozlišovat přirozeně přítomný cukr v ovoci a přidaný cukr. Některé zmrzliny (například náš Mrož) mají vysoký podíl pravého ovoce, více jak 50 % v nanuku. Pokud se zaměříme na přidaný cukr, tak je ho tam malé množství. V kvalitní ovocné zmrzlině bez polevy je asi jen 7 g přidaného cukru, což odpovídá 1 a půl kostce cukru.

Pokud vybíráte zmrzliny s nejmenším množstvím přidaného cukru pro děti - mohu doporučit například  Mrož Až na dřeň!, který je místo bílé nebo tmavé polevy přelitý vrstvou ovocné dřeně. Varianta jahodový Mrož s jahodovou dření je ideální osvěžující svačinka v horkém letním dni. Mrož AŽ NA DŘEŇ! bude také ve variantě broskev s maracujou a mlékem zabalená do meruňkové dřeně.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Masné zlepšováky: Znáte těchto 5 tipů?

15.01.2020 | Dobře a chutně upravený kus flákoty většinou vyžaduje spousty drobných fíglů. Ty začínají nákupem masa a končí „technickými“ drobnostmi, jakými jsou například navlhčené prkénko, určitá teplota vody k podlévání či krátký „odpočinek“ masa po pečení.

Droždí a kypřící prášek: Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

06.12.2019 | Jaký je rozdíl mezi čerstvým pekařským droždím a kypřicím práškem do pečiva?

Máte čuch na kvalitní uzeniny?

20.01.2020 | Ceny vepřového masa a uzenin z něj vyrobených stále rostou – svůj podíl na tom nese africký mor prasat. Odborníci odhadují, že v rámci Evropy zůstanou vysoké minimálně do roku 2020. Se stoupající cenou by proto měla jít ruku v ruce i vysoká kvalita produktů. Poradíme vám, jak ji rozpoznat...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont