Poradna: Jak je to s cukry v ovocné zmrzlině?

Poradna: Jak je to s cukry v ovocné zmrzlině?

09.05.2019 | Odpovídá: Dalena Martiníková, vedoucí řízení jakosti a vývoje výrobků značky Prima zmrzlina

U ovocných zmrzlin je vždy potřeba rozlišovat přirozeně přítomný cukr v ovoci a přidaný cukr. Některé zmrzliny (například náš Mrož) mají vysoký podíl pravého ovoce, více jak 50 % v nanuku. Pokud se zaměříme na přidaný cukr, tak je ho tam malé množství. V kvalitní ovocné zmrzlině bez polevy je asi jen 7 g přidaného cukru, což odpovídá 1 a půl kostce cukru.

Pokud vybíráte zmrzliny s nejmenším množstvím přidaného cukru pro děti - mohu doporučit například  Mrož Až na dřeň!, který je místo bílé nebo tmavé polevy přelitý vrstvou ovocné dřeně. Varianta jahodový Mrož s jahodovou dření je ideální osvěžující svačinka v horkém letním dni. Mrož AŽ NA DŘEŇ! bude také ve variantě broskev s maracujou a mlékem zabalená do meruňkové dřeně.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Češi v sobotu při potravinové sbírce darovali 235 tun zboží

20.05.2019 | Podle ředitelky České federace potravinových bank Veroniky Láchové bude vybrané zboží stačit na 423 000 porcí jídla pro lidi v nouzi.

Od cukrátek k mrkvi aneb Učímě děti správným stravovacím návykům

07.03.2019 | Žádná potravina v rozumném množství není nebezpečná. Většina potravin se dá nahradit potravinami podobné chuti, ale s výhodnějším složením. A úplně nejlepším řešením je rozšiřovat rejstřík potravin pro dítě tak, aby si oblíbilo nějaké zdravé jídlo samo.

Asociace: Černý trh s vínem se nepotvrdil, chceme novelu

17.05.2019 | Novela vinařského zákona, která platí dva roky, přinesla pouze více byrokracie, tvrdí Vinařská asociace ČR dohromady s Asociací soukromého zemědělství. Nepotvrdila se tak podle ní argumentace Vinařského svazu ČR o velikosti černého trhu s vínem. Dnes to zástupci asociací uvedli na tiskové konferenci.

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.