Polévku uděláte i z jablek! Recept, který se vyplatí zkusit

Polévku uděláte i z jablek! Recept, který se vyplatí zkusit

16.03.2020 Michaela Matuštíková

Cože jablečná polévka? Pokud jste zareagovali podobně, vězte, že je skutečně výtečná a my vám na ni přidáváme recept.

Ingredience:

pět větších jablek, 1 menší mrkev, zelenou pálivou papričku, nejlépe čerstvou, 1 cm zázvorového kořene, sladkou smetanu, pepř, sůl, čerstvý koriandr, papričky na zdobení, citron (pokud nejsou jablka nakyslá)

Postup:

Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, v hrnci podlijeme trochou vody, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, dvě snítky koriandru, nasekanou papričku, nasekaný zázvor a dusíme. Když je mrkev měkká (jablka jsou už dávno), všechno rozmixujeme, dolijeme vodou do konzistence krému a ještě povaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně citronovou šťávou. Na talíři přidáme smetanu, sekaný koriandr a papričky.

 


Mohlo by vás zajímat

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.