27.05.2019 Jana Čiháková
Což takhle zpříjemnit si ráno dozlatova usmaženými lívanečky s ovocem, marmeládou, skořicí nebo tvarohem? A pamatujete na Pštrosí vejce? I takovým tradičním receptem může zazářit. Vaše děti budou nadšené. Nakupujte kvalitu s chutí! Tato loga vám napomohou při výběru opravdu kvalitních potravin.
Ráno dělá den a čerstvé domácí lívance dělávají dny báječné! Pro lehčí variantu jsme do těsta přimíchali bílý jogurt, který ho hezky zvláčnil.
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: *
4 porce
Ingredience:
250 g hladké mouky
150 g bílého jogurtu
300 ml mléka
2 vejce
½ sáčku prášku do pečiva
½ sáčku vanilkového cukru
50 g másla
olej na smažení
TIP! Do našich lívanečků jsme přimíchali BIO selský jogurt bílý (Hollandia) s označením Regionální potravina. To má i Hlavnický jogurt bílý, bílý jogurt od Vojtěcha Menšíka, Jogurt Běláček bílý ze Zemědělského družstva Jeseník nebo Ovčí jogurt bílý z Tavírna sýrů Salix.
Postup:
Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Pštrosí vejce totiž vypadají jako od dinosaura!
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: **
4 porce
Ingredience
4 vejce uvařená natvrdo
500 g mletého masa (vepřová a hovězí směs)
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
3 žloutky
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
pepř
TIP! Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu, 2 - vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část - identifikační číslo chovatele (drůbežárny).
Postup:
27.06.2022 | Zatímco na samém počátku boomu rostlinných alternativ mléka jasně vítězila (ne)mléka sójová, v posledních letech se dostávají do popředí rostlinné nápoje z ovsa, což je trend nejen chutný, ale z hlediska zdravotního přínosu i vítaný.
13.03.2024 | Důvěra zákazníků k privátním značkám stoupá. Za oblibou takzvaných „privátek“ stojí nejen výborný poměr ceny a kvality, ale také pestrost výběru nebo spolupráce s lokálními dodavateli. Díky těmto výhodám se K-Classic posedmé pyšní oceněním Nejdůvěryhodnější značka roku.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.