Podnik vyrábějící náhradu jídla Mana zdesetinásobuje výrobu

Podnik vyrábějící náhradu jídla Mana zdesetinásobuje výrobu

31.05.2018 | Uhříněveská firma Heaven Labs vyrábějící náhradu jídla pod značkou Mana rozšiřuje svou kapacitu na desetinásobek - inovuje výrobní linku. Loni měla společnost obrat 87 milionů korun, letos očekává více než dvojnásobek.

Firma se chystá vstoupit na americký trh, nyní kromě ČR dodává výrobek do Německa, Rakouska a Švýcarska. ČTK to dnes sdělil spoluzakladatel společnosti Jakub Krejčík. Firma nyní plánuje zdvojnásobit počty svých zaměstnanců, chce najmout čtyřicítku nových. Do nových technologií zatím společnost investovala od svého začátku 26 milionů korun.

"Doposud jsme prodávali Manu jen do evropských zemí. Brzy ale chystáme nejen vstup na trh v USA, ale skrze náš mezinárodní eshop budeme prodávat Manu do 150 zemí světa. Do deseti let chceme mít lokalizované prodeje na kontinentech Evropy, Severní Ameriky i Asie," uvedl Krejčík. Obrat firmy v zahraničí tvoří nyní kolem 30 procent tržeb, na konci roku by měla jít ze zahraničí polovina obratu. Loni společnost otevřela pobočku v německém Hannoveru.

Ve Spojených státech nyní společnost jedná s partnery. "Kteří nám s celým procesem expanze na místní trh pomohou. A to sebou nese i lokalizovanou výrobu," vysvětluje Krejčík.

Mana slouží jako úplná náhrada stravy, firma byla založena v roce 2014.

Mana není jedinou náhražkou stravy, která se v ČR vyrábí. V západních Čechách se produkuje RealFood, který se na trh začal dostávat letos v lednu.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Norský pastor chce opustit církev. Prý proto, že mešní víno má být nealko

14.01.2019 | Pastor Lars Riberth z norského Narviku pohrozil, že se vzdá své práce, pokud nebude smět při obřadu přijímání používat alkoholické víno. Farnosti v Norsku včetně té v Narviku se rozhodly při přijímání používat víno nealkoholické

Chutnali jsme jídlo, které bylo 7 let staré: Chcete znát výsledek?

09.01.2019 | Na obalu hotových jídel od Expres menu najdete minimální trvanlivost v délce tří let. Společnost, která vyrábí tradiční českou kuchyni, avšak bez lepku a konzervantů, ale už nyní ví, že životnost jejich jednoho sáčku je minimálně dvakrát vyšší.

Pod vodou i v jeskyni: Podívejte se, jak se jí v top 5 restauracích světa

08.01.2019 | Gastronomie už dávno není jen o prolínání chutí. Její neoddělitelnou součástí je vytříbenost prostředí, atmosféra i prvotřídní servis. A kdo chce zaujmout, musí splňovat nejen ty nejvyšší standardy ve všech sférách, ale mít něco, díky čemu bude vyčnívat z davu... Těmto pěti světovým podnikům se to podařilo.

Aktuální číslo

V prodeji od 31. 12.