Pivní limonády

Pivní limonády

12.03.2015 Redakce

V poslední době jsem si oblíbila pivní limonády, hlavně ty grepové. Jen si nejsem jistá, jak jim vlastně správně říkat?

Tyto nápoje jsou v legislativě vymezeny jako „míchané nápoje z piva“ a vznikají smícháním piva s nealkoholickým nápojem nebo koncentrátem, většinou vpoměru 1:1. Obsah alkoholu se pohybuje kolem 2%, i když existují i nealko verze. V obecné mluvě se pro ně vžily názvy jako pivní limonáda, pivní mix, beer-mix nebo radler, což bylo označení, které si pro své výrobky dříve nárokoval pivovar Heineken, ale nyní je volně k dispozici všem výrobcům těchto nápojů. Nepřesné je pojmenování ochucené pivo, které označuje jiný typ nápoje – obsah piva vněm nemusí pocházet jen zpiva, ale také z jiné lihoviny.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

PŠENICE, ANEBO ŽITO? PŘI VÝBĚRU PEČIVA JASNÁ VOLBA

22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?

JEŠTĚ NEPIJETE CIDER? TADY JE 5 DŮVODŮ, PROČ ZAČÍT

16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.

I S VODOU SE MUSÍ UMĚT ZACHÁZET! KDY V NÍ MŮŽETE MÍT BAKTERIE?

05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.