Penny

Penny "rodinka" roste. Dnes se otevřely hned dvě nové prodejny

03.12.2020 Jana Čiháková

PENNY dnes otevřelo hned dvě nové prodejny, a to v Netolicích na Prachaticku a v Ivanovicích na Hané. Pokračuje tak ve své expanzi a pomalu, ale jistě, se blíží hranici 400 prodejen. Letos se jedná už čtvrtou a pátou zcela novou prodejnu, přičemž v průběhu prosince plánuje otevřít další. PENNY si tak neustále upevňuje svoji pozici sítě s nejvyšším počtem obchodů.

Nová prodejna v Netolicích (plocha 831 m2) vznikla na místě bývalého zasypaného rybníka, prodejna v Ivanovicích na Hané (plocha 830 m2) zase na místě ruiny bývalé cihelny. „Obě prodejny byly navrženy v moderním a atraktivním designu, a jak je naším zvykem, navrhovali jsme je tak, aby se stali součástí daného prostředí. Zaměřili jsme se u nich na vyšší míru prosklení, aby uvnitř bylo pro zákazníky více denního světla. Chceme, aby se naši zákazníci u nás cítili, co nejpříjemněji a jako na skutečném tržišti. V rámci našeho konceptu pak klademe důraz na přírodní materiály, členění prodejen, a nyní i denní světlo,“ říká Mathias Mentrop, jednatel PENNY.

To už letos otevřelo nové prodejny v Praze Holešovicích, ve středočeských Řevnicích a Týnci nad Vltavou. Současně v průběhu roku zmodernizovalo více než 60 svých prodejen. „Musím poděkovat celému našemu týmu, protože letošní rok vůbec nebyl jednoduchý, přesto se nám podařilo vybudovat pět nových prodejen, a další máme před otevřením. Současně jsme dokázali naplnit naše plány ohledně modernizací naší stávající sítě, a stále tak zlepšujeme prostředí pro naše zákazníky i zázemí pro naše zaměstnance,“ dodává Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení PENNY.  

Součástí areálu prodejny v Netolicích bude nejen parkoviště pro 53 automobilů, které návštěvníkům nabídnou nadstandardní stání o šířce 2,8 m, ale také samoobslužná čerpací stanice Benzina se dvěma výdejními stojany. V Ivanovicích na Hané je pro zákazníky připraveno 63 parkovacích míst. V obou případech je součástí prodejen samostatné řeznictví. V Netolicích se o spokojenost zákazníků postará řeznictví Zeman, maso-uzeniny, v Ivanovicích společnost Makovec, a.s..  

Do konce letošního roku plánuje PENNY otevřít další nové prodejny, například v Rožmitále pod Třemšínem nebo zcela nově postavenou prodejnu v Hořicích. V rámci výstavby nových a modernizace stávajících prodejen PENNY investuje i v letošní roce stovky milionů korun. 


Mohlo by vás zajímat

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.