Palačinky (Pannkaka)

Palačinky (Pannkaka)

12.03.2015 | Vyzkoušejte palačinky ze severu, až z dalekého Švédska!

<

Doba přípravy: 25 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 1 a 1/4 hrnku hladké mouky, 3 vejce, 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, ½ lžičky soli, 3 lžíce másla

Postup: V misce smícháme vejce a polovinu mléka. Postupně přisypeme mouku smíchanou se solí a připravíme řídké těsto. Přidáme rozpuštěná máslo a zbylé mléko. Palačinky postupně smažíme na troše rostlinného oleje, každou asi minutu z každé strany. Podáváme teplé, ozdobené tvarohem, čerstvým ovocem či marmeládou.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Zbyly vám ještě jahody? Zkuste tyto tipy od barmana Tomáše Kubíčka

09.07.2020 | Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik! Tomáš Kubíček, barman, který má i svůj pořad na YouToube Na Baru ví, jak na to!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont