27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.
Doba přípravy: 60 minut, 4 porce
Ingredience: 150 ml olivového oleje, 8 nevyloupaných tygřích krevet, 10 středně velkých nevyloupaných krevet, 350 g kalamárů, 3 zralá rajčata, 750 g rýže, 1½–1¾ l rybího vývaru, 250 g slávek, 250 ml zeleninového vývaru, 1 g šafránu, sůl, pepř
Postup: Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečte krevety (některé mohou být vyloupané, některé ne) 3 minuty z každé strany a nechte je dojít zabalené v alobalu. Oloupaná rajčata po spaření nakrájejte na kostičky. Do pánve k rajčatům přidejte nakrájené kalamáry, krátce osmahněte, podle chuti osolte. Přidejte rýži, také tu osmahněte, vlijte rybí vývar – tolik, aby ho rýže nasákla. Vařte na mírnějším ohni zhruba půl hodiny, po 15 minutách přidejte šafrán. Nahoru na paellu přidejte krevety a slávky, které jste předtím povařili v zeleninovém vývaru (použijte jen ty slávky, které se během vaření otevřely).
10.07.2019 | Oranžová sezona vrcholí, zavařte to meruňkám a broskvím. Skvělé nejen do palačinek i do perníku, ale i k masům nebo sýrům.
25.10.2015 | Rocker, skladatel a podnikatel v pohostinství Pavel sedláček prozradil recept na vepřové Vindaloo, úžasný pokrm pocházející z indické kuchyně.
21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?