Osvěžující ledové čaje: Zkuste tyto tři - určitě se zamilujete!

Osvěžující ledové čaje: Zkuste tyto tři - určitě se zamilujete!

07.05.2019 Jana Čiháková

Dodržování pitného režimu je pro zdravou životosprávu zásadní. A když si ho navíc zpestříte skvělými iced tea ještě si pochutnáte. Máme pro vás tři receoty přímo od profesionálního barmana Mix-tee.

"Zkombinoval jsem vynikající čaje Basilur s ovocnými pyré a šťávami, které vytvářejí lahodný a velmi osvěžující celek," říká sám barman. Samozřejmě ale není podmínkou použít čaje této řady a sáhnout po domácích zdrojích. 

Maracujovo-rozmarýnový ledový čaj

Budete potřebovat

3 cl maracujového pyré

1,5 cl citronové šťávy

čaj pomerančový (například Basilur Blood orange)

ozdoba: plátek citronu, rozmarýn

Postup

Naplňte vysokou sklenici ledem (ideálně sklenice pro long drinky) a přelijte ho maracujovým pyré, přidejte citronovou šťávu a sklenici dolijte připraveným čajem Basilur Blood orange. Dlouhou lžící vše promíchejte a na závěr ozdobte plátkem citronu a větvičkou rozmarýnu.

Jahodovo-mátový ledový čaj

Budete potřebovat:

3 cl jahodového pyré

1,5-2 cl citronové šťávy

čaj pomerančový čaj (doporučení: Basilur Bood orange)

ozdoba: lístky máty, jahody, plátek citronu

Postup

Naplňte vysokou sklenici ledem a přelijte jahodovým pyré. Zastříkněte citronem a doplňte připraveným čajem Basilur Blood orange. Na závěr ozdobte plátkem citronu, lístky máty a rozkrojenou jahodou.

Čajový koktejl Asian Blossom

Budete potřebovat:

2 cl sirup růže

1,5 cl citronové šťávy

8 cl džusu z liči

čaj jasmínový (náš tip: Basilur Jasmin)

ozdoba: plátek citronu a růže

Postup

Na přípravu koktejlu budete potřebovat šejkr.

Šejkr naplňte ledem a přidejte růžový sirup, citronovou šťávu a džus z liči. Šejkr zavřete a důkladně celý obsah prošejkrujte. Připravenou směs přelijte do vysoké sklenice a dolijte čajem Basilur Jasmin. Ozdobte plátkem citronu a růže.


Mohlo by vás zajímat

UMĚLÁ INTELIGENCE V OBCHODECH: ŽÁDNÉ PLÝTVÁNÍ I ANALÝZA CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKŮ

14.03.2024 | České řešení Food Save, které na základě kamerového snímání sbírá data o množství a pohybu zboží po prodejně a následně je za pomoci umělé inteligence v reálném čase vyhodnocuje, nově našlo uplatnění v celé řadě dalších oborů. Společnost Analytics Data Factory, která je autorem řešení, upravila systém i pro využití v oblastech výroby, skladování, úklidových prací nebo při analýze chování zákazníků v prodejních místech.

DEN DĚTÍ JE TADY! OSLAVTE TO JAHODOVĚ: 3 RECEPTY PRO MALÉ I VELKÉ

01.06.2023 | Už Hippokrates věděl, že jahody vynikají léčivými účinky. Oproti citrusovým plodům například obsahují významný podíl vitamínu C, asi 62 miligramů ve 100 gramech, kromě toho jsou cenným zdrojem kyseliny listové a polyfenolů, které působí jako antioxidanty.

POZOR NA TENTO ČESNEKOVÝ KABANOS! OBSAHOVAL NEBEZPEČNÉ LISTERIE

01.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje česnekový kabanos obsahující listerie od výrobce Zemědělská a.s. Krucemburk. Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu Jihlava v produktu odhalilo bakterii Listeria monocytogenes. Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by kabanos neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.