recepty  

Originální koktejly

Originální koktejly

01.08.2011 redakce

Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.

 

Caro s čokoládovou šlehačkou

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby

POSTUP: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.

slehacka

__________________________________________________________________________

Oceánská exotika

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 50 ml smetany na šlehání, 10 g vanilkového cukru, 50 ml kokosového mléka, 80 ml vody, 50 g ananasu, 100 g směsi exotického ovoce (kumquat, banán, mandarinka, kaktusový fík), 1 kopeček vanilkové zmrzliny

POSTUP: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou s kokosovým mlékem ohřátou na 90°C a promícháme. Nalijeme do skleničky, ozdobíme šlehačkou, přidáme kopeček zmrzliny a ozdobíme ovocem.

oceanska

__________________________________________________________________________

Ledové mátové Caro

Na 1 drink:

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml mléka, 50 ml vody, 2 kostky ledu, 60 ml mátového likéru, 1 g čerstvé máty, 1 koktejlová modrá třešeň

POSTUP: Připravíme si patřičné množství Cara, zalijeme jej studenou vodou a mlékem a pečlivě rozmícháme. Na dno sklenice nalijeme mátový likér, přidáme připravené vychlazené Caro s mlékem, doplníme ledem, ozdobíme mátou a koktejlovou třešní a ihned podáváme.

ledove_matove

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

MALÁ VELIKONOČNÍ ZÁHADA: NOSÍ BÍLÉ SLEPICE VÝHRADNĚ BÍLÁ VAJÍČKA?

19.03.2024 | Bílá vajíčka jsou v období Velikonoc horkým zbožím. Krásně na ně chytají barvy a vyjímají se jako dekorace, i když je neobarvíte. Kde se ale vlastně berou a liší se nějak od běžných hnědých?

OBCHODY BUDOUCNOSTI PŘÍCHÁZEJÍ! TEN PRVNÍ UŽ MAJÍ V HRADCI

21.03.2024 | V Hradci Králové vznikl unikátní obchod „Vše Za“ od společnosti SamoBot, která bezobslužné technologie vyvíjí a testuje. Provozuje zde nonstop otevřenou samoobslužnou prodejnu, kde s běžným provozem pomáhá AI řešení Food Save od české společnosti Analytics Data Factory. Co všechno umí?

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.