Ode dneška konečně do restaurace. Piva je dost, bezpečnost zaručena

Ode dneška konečně do restaurace. Piva je dost, bezpečnost zaručena

31.05.2021 Jana Čiháková

Pivovary jsou na pondělní rozvolnění připravené, zajistí zásobování i servis. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) Martina Ferencová. Doufá, že otevření restaurací vydrží i déle než jen přes letní měsíce.

Vláda se k rozvolnění rozhodla na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. "Z pohledu příprav pro nás není zase a tak zásadní, zda k plnému otevření restaurací dochází na základě soudního rozhodnutí vůle ministerstva zdravotnictví nebo něčeho jiného," řekla Ferencová.

Restaurace jsou podle ní schopné přivítat bezpečně hosty už delší čas. "Zkušenost z předchozích vln pandemie nás naučila, že omezení nebo jejich parametry i termíny se často mění velmi rychle. Máme tedy už nastavená pevná pravidla, a ta zajistní nejen hladké spuštění provozů, ale i jejich bezpečnost," doplnila.

V restauracích bude nutné po pondělním otevření dodržovat předepsané rozestupy, nosit ochranu úst a nosu mimo konzumaci. U menších stolů budou moci sedět nejvýš čtyři hosté. Více než čtyři hosty budou moci restauratéři podle mimořádného opatření usadit u stolu s deseti a více místy. Mezi skupinami čtyř zákazníků, vyjma členů jedné domácnosti, budou muset být odstupy alespoň 1,5 metru. V podnicích není povolena produkce živé hudby a tanec.

Zdroj ČTK, foto shutterstock

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

MALÁ VELIKONOČNÍ ZÁHADA: NOSÍ BÍLÉ SLEPICE VÝHRADNĚ BÍLÁ VAJÍČKA?

19.03.2024 | Bílá vajíčka jsou v období Velikonoc horkým zbožím. Krásně na ně chytají barvy a vyjímají se jako dekorace, i když je neobarvíte. Kde se ale vlastně berou a liší se nějak od běžných hnědých?

NA ZELENÝ ČTVRTEK, ZELENÝ ŠKOPEK: NA ČEPU NA TĚCHTO ADRESÁCH

25.03.2024 | Na Zelený čtvrtek 28. března se v celé České republice i na Slovensku začne už tradičně čepovat Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Letos už po devatenácté. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 920 hektolitrů. Zeleným pivem si mohou připít všichni v Čechách i na Moravě, aktualizovaný seznam všech provozoven se Zeleným pivem na čepu zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.