OCEAN48 otevře třicet dva stánků, kde si můžete koupit ryby na štědrovečerní stůl

OCEAN48 otevře třicet dva stánků, kde si můžete koupit ryby na štědrovečerní stůl

28.11.2019 | Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

Touha po mořských rybách na štědrovečerním stole stále roste. I proto se OCEAN48 rozhodl v roce 2019 otevřít třicet dva stánků, kde si zákazníci budou moci zakoupit kromě tradičního kapra například lososa, halibuta, okouna či tresku. Více než deset stánků bude nově otevřeno v Praze, dočkají se ale i obyvatelé Brna, Pardubic, Hradce Králové, Olomouce, Ostravy a Jihlavy. Na vybraných místech budou otevřeny od 20. do 23. prosince.

„V posledních letech zaznamenáváme velkou touhu Čechů po experimentech. Kapr, kterého speciálně upravujeme ve formě filetů bez kostí, samozřejmě nesmí v naší nabídce chybět, ale například losos jej v popularitě rychle dohání. Stále častěji si u nás lidé vybírají i speciality, jež nejsou v České republice zcela běžné. Ale takový halibut, mořský vlk nebo okoun jsou vynikající ryby a z posledních let je zřejmé, že jejich delikátní chuť oceňují i naši zákazníci,“ přibližuje Martin Baráček, prokurista společnosti OCEAN48.

Zarezervujte si rybu

Zákazníci ve městech, kde má OCEAN48 své kamenné prodejny, si mohou již nyní objednat ryby v rezervačním systému. Nakupující si jednoduše zvolí množství ryb, které si chce objednat, vybere si z poboček v Brně, Hradci Králové a Olomouci a zvolí datum, kdy si objednávku vyzvedne.

„Víme, že předvánoční čas je velmi drahý a každý jej raději tráví v klidu s rodinou. Poznáváme to i na číslech. Už v roce 2017 byl zájem o naše produkty přes rezervační systém o třicet procent vyšší než v roce 2016. Loni jsme skrze registrace prodali ještě o padesát procent více ryb než v roce 2017 a letos očekáváme opět zhruba padesátiprocentní nárůst oproti předchozímu roku,“ vypočítává Baráček.

FishDrive nemá v České republice obdoby

Specifickou rezervaci mohou letos opět využít Brňané. Jde o službu, díky které si zákazník objedná zdarma libovolné množství rybích produktů a vyzvedne si jej 22. nebo 23. prosince na parkovišti u fotbalového stadionu Za Lužánkami, blízko Boby centra. Hlavní devizou je ale samotné vyzvednutí. Zákazník nečeká ve frontě, nemusí dokonce vystoupit ani ze svého vozu. Stačí stáhnout okénko a připravenou objednávku mu předá prodavač OCEAN48.

„FishDrive spouštíme letos už popáté. Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem u stadionu Za Lužánkami, netušili jsme, že si tato naše služba získá tak velkou oblibu,“ přibližuje začátky služby FishDrive Baráček a dodává: „Naše letošní vánoční kampaň nese název Antistresový vánoční kapr. A právě díky službě FishDrive nemusí být zákazník ve stresu z dlouhých front, vše zvládne v řádu minut, stačí zastavit a my mu okamžitě předáme objednané zboží.“

Z loňských dat vyplývá, že Brňané nedají na tradičního kapra dopustit, avšak losos, který je v OCEAN48 prodáván ve třech různých variantách, se na štědrovečerním stole objevuje čím dál častěji. „V řeči čísel to znamená, že vloni jsme v prosinci prodali zhruba šest tun produktů z kapra, a dokonce osm tun produktů z lososa. Díky obrovskému zájmu o tuto jemnou mořskou rybu jsme schopni garantovat, že stáří žádného čerstvě nafiletovaného lososa, kterého zákazníkům prodáme, nebude více než dvacet hodin,“ uzavírá Baráček.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Ryby se pomalu vrací na stůl. Pořád je to ale málo!

13.12.2019 | Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

Bramborový salát mezi generacemi: tradiční recept vs kapary a slanina

04.12.2019 | Brambory, okurky, majonéza, vajíčka, cibule, mrkev, hrášek a hořčice, to je osm základních surovin, které potřebujeme pro přípravu salátu, který chystá většina Čechů.

13 věcí, bez kterých se letošní Vánoce neobejdete: Jak vybírat kvalitu?

13.11.2019 | Vánoce patří k nejoblíbenějším dnům kalendářního roku. Pokud odoláme předvánoční nákupní a úklidové hysterii, tak budou pro většinu z nás svátky klidu, pohody, radosti a časem setkání s rodinou a přáteli. Pojďme si zrekapitulovat, bez jakých surovin se pravděpodobně při pečení vánočního pečiva neobejdeme a jaké cukrářské triky použít, aby náš čas strávený v kuchyni byl odměněn voňavým, chutným a na pohled krásným cukrovím.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Prosincové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont