23.11.2015 redakce
Pro milovníky jablečných dezertů přinášíme opravdovou delikatesu, která vaši kuchyň provoní jablky a skořicí.
Od jihotyrolských farmářů jsme získali recept na vynikající vánoční dezert Apfelkiechl, voňavá a chutná jablka v těstíčku. Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snězená dříve, než stihnou vychladnout.
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience: 4 jablka, šťáva z 1 citrónu, mletá skořice, 12 dkg hladké mouky, špetka soli, 125 ml mléka, 2 vejce,2 lžíce rumu (tuzemáku), moučkový cukr na posypání, olej na smažení
Postup: Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky, z nichž opatrně odstraňte jádřince. Kroužky pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, soli, mléka, oddělených žloutků a rumu vypracujte těsto, které vylehčete sněhem vyšlehaným z bílků. V těstě obalujte jablečné kroužky a na horkém oleji je osmažte dozlatova. Na závěr je poprašte moučkovým cukrem.
Více receptů z Jižního Tyrolska naleznete na www.roterhahn.cz
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.