Obalená jablka jihotyrolských farmářů - Apfelkiechl

Obalená jablka jihotyrolských farmářů - Apfelkiechl

23.11.2015 redakce

Pro milovníky jablečných dezertů přinášíme opravdovou delikatesu, která vaši kuchyň provoní jablky a skořicí.

Od jihotyrolských farmářů jsme získali recept na vynikající vánoční dezert Apfelkiechl, voňavá a chutná jablka v těstíčku. Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snězená dříve, než stihnou vychladnout.

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience: 4 jablka, šťáva z 1 citrónu, mletá skořice, 12 dkg hladké mouky, špetka soli, 125 ml mléka, 2 vejce,2 lžíce rumu (tuzemáku), moučkový cukr na posypání, olej na smažení

Postup: Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky, z nichž opatrně odstraňte jádřince. Kroužky pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, soli, mléka, oddělených žloutků a rumu vypracujte těsto, které vylehčete sněhem vyšlehaným z bílků. V těstě obalujte jablečné kroužky a na horkém oleji je osmažte dozlatova. Na závěr je poprašte moučkovým cukrem.

Více receptů z Jižního Tyrolska naleznete na www.roterhahn.cz

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.