Nepovolený tadalafil v potravinovém doplňku

Nepovolený tadalafil v potravinovém doplňku

02.01.2012 SZPI

Potravinářská inspekce našla v doplňku stravy nepovolenou látku tadalafil.

Potravinářská inspekce nařídila stáhnout z oběhu jednu šarži doplňku stravy Reflexit. Produkt polského výrobce obsahoval účinnou látku tadalafil, jejíž použití v potravinách a doplňcích stravy není povoleno. Tuto látku lze kvůli možným nežádoucím účinkům podávat pouze pacientům za kontrolovaných podmínek pod lékařským dohledem ve formě léčiva.

Stažení se týká výrobku Reflexit, šarže 0010110, datum minimální trvanlivosti do 02/2012, výrobce Bio-Trends Polska Sp z.o.o., Spolka Komandytowo-Akcyjna, Nowa Wies 160, Czudec, 38-120, Poland.

Vzhledem k datu minimální trvanlivosti mohou mít spotřebitelé výrobek stále doma. SZPI důrazně nedoporučuje jeho konzumaci.reflexit


Mohlo by vás zajímat

Pozor na rozinky z Iránu

30.05.2014 | Kupovali jste rozinky v Globusu? Raději zkontrolujte výrobce a šarži. SZPI ve výrobku nalezla přítomnost nepovolené látky.

TAKOVÉ ŠKVARKY NECHCETE: VETERINÁŘI NAŠLI PROŠLÉ KŮŽE NA OLOMOUCKU

10.10.2023 | Více než 1300 kilogramů zamražených vepřových kůží s prošlým datem použitelnosti objevili veterinární inspektoři při kontrole ve skladu potravin u Litovle na Olomoucku. Zdravotně závadné kůže proto znehodnotili barvou a nařídili jejich likvidaci na náklady provozovatele, kterému za tento prohřešek hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun.

Lasagne s koňským masem

01.05.2014 | Podle ČT Billa v Českém Těšíně nabízela již prošlé výrobky ze zakázané šarže.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.