Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

10. 8. 2017 | Mixované ovocné či zeleninové nápoje smoothie jsou velkou módou, ať už si je lidé připravují doma v mixéru, objednávají v restauracích a osvěžovnách, anebo kupují v malých lahvičkách v regálech obchodů. A jak se zdá, může mít tento trend nečekané variace - například v podobě masových smoothies, které se rozhodl prodávat jeden německý řezník.

Jak informoval zpravodajský server Worldcrunch, pětapadesátiletý Peter Klassen z města Temmels vytvořil tři chlazené "masové nápoje" pro ty, kdo si svou detoxikační kůru chtějí zpestřit nápojem nabitým proteiny. Klassen do tvorby receptů investoval tři roky života a milion eur (více než 26 milionů korun).

V rozhovoru s listem Die Welt Klassen vysvětlil, že největším problémem při uvádění masových smoothie na trh byla jejich textura. Musel najít způsob, jak je připravit tak jemné, aby na jazyku nebyly cítit žádné kousky. V ideálním případě by nápoj měl být "tak hebký jako kakao", dodal.

Masové nápoje nejsou nijak novým nápadem - rychlé zapátrání na Googlu vyhodí obrovské množství stránek a videí, které se jim věnují. Ale Klassen je pravděpodobně první člověk, který se je pokouší uvést komerčně na trh. S pomocí svého syna a šéfkuchaře jsou připraveni začít prodávat první tři nápoje nazvané "Butcher Beef" (řezníkovo hovězí), "Beef Bombay" (hovězí Bombaj) a "Poulet Royal" (královské kuře). Dostupné mají být v Německu, Lucembursku, Francii a Belgii.

A i když Klassen připouští, že ne všichni budou jeho nápoji nadšení, je si jistý, že si masové smoothie najde cestu na trh zdravotních a wellness produktů. "U stolu jím rád maso a dám si ho, kdykoli mám příležitost," řekl. "Ale když jdu do posilovny, radši ho vypiju, protože pak není tak těžké pro žaludek," dodal.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Chléb je opět v kurzu. Jak poznat ten nejlepší?

24. 5. 2018 | Díky populárním farmářským trhům se v posledních letech stal hitem chléb kvasový. Přitom už v 15. století za vlády Jiřího z Poděbrad se peklo dvanáct druhů chleba. V České republice přitom máme dnes více než 700 pekáren, které vyrobí denně zhruba milion pecnů. Jak ale poznat ten skutečně kvalitní?

Coca-Cola bude v Praze vyrábět rostlinná mléka pro Evropu

29. 5. 2018 | Nápojářská společnost Coca-Cola HBC ČR a Slovensko dnes otevřela v pražských Kyjích dvě zmodernizované linky za více než 300 milionů korun. Bude nově vyrábět nápoje rostlinného původu, tzv. rostlinná mléka, pod značkou AdeZ pro 11 evropských států, v ČR a na Slovensku se začnou prodávat na přelomu roku.

Tři vína z 18. století se ve Francii vydražily za šest milionů Kč

27. 5. 2018 | Na východě Francie se dnes vydražily tři vzácné lahve žlutého vína z oblasti Jura ročníku 1774, a to v přepočtu za více než šest milionů korun. Jedna se prodala za 107.700 eur (2,8 milionu Kč), druhá za 76.250 (dva miliony Kč) a třetí 73.200 (1,9 milionu Kč).

Aktuální číslo

v prodeji od 25. 6.