Někdo to rád čokoládové. Tipy, jak nechat namlsat tělo i duši

Někdo to rád čokoládové. Tipy, jak nechat namlsat tělo i duši

14.09.2020 Jana Čiháková

Včera oslavila čokoláda svůj svátek - 13. září je každoročně Mezinárodním dnem čokolády. Každý z nás, kdo jí má rád ale ví, že žádný speciální den nepotřebujeme - protože na mlsání se hodí všech 365 dní v roce. A tady jsou tipy, jak si užijete ještě víc!

Čokoládová degustace

Doslova horkým tipem, jak si užít čokoládu netradičně a zároveň originálně, je návštěva degustace. Nejen, že rozvášníte své chuťové buňky, ale postaráte se celkově o úžasný smyslový zážitek, který můžete sdílet privátně, nebo s ostatními dalšími lidmi včetně přátel. Ochutnávka nejrůznějších vzorků nejkvalitnějších světových značek s netradičními příchutěmi vám rozšíří obzory a dovolí na chvíli vplout do tajů tohoto bájného afrodiziaka, které má zároveň i blahodárné účinky na vaše tělo a mysl.

Speciální edice „Hot Chocolate Box“

Ano, tušíte správně, je to horká čokoláda, ale ne taková jakou ji znáte. Její chuť vyzařuje něco zvláštního, tajemného, jako je ona sama. Název skrývá luxusně zabalený dárkový box s horkou čokoládou, designovým hrnečkem a mini marshmallow, které ve spojení s čokoládou nabírají čím dál více na popularitě. Box je perfektním dárkem pro každého, kdo se rád odmění a zahřejte se tímto lahodným nápojem na pohovce v pohodlí svého domova.

Čokoládové wellness pobyty

Pro milovníky čokolády nemůže být lepší dárek, než zasloužená relaxace, kde si zároveň necháte své tělo hýčkat čokoládovými zábaly a masážemi. Čokoláda blahodárně působí na vaši pokožku, kterou zanechá krásně jemnou a vyhlazenou, působí také proti vráskám a celulitidě. Ponořte se do požitků čokoládových pobytů a nechte se zlákat na příjemný čokoládový peeling, masáž celého těla horkou čokoládou, kterou zakončíte relaxací v zábalu z  pravé čokolády. Většina pobytů nabízí akupresurní masáže obličeje a pokožky hlavy, což vám krásné uvolní vaši mysl a zvedne náladu. Kakao má navíc na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky a odplaví veškeré toxiny z těla. 

Čokoláda s personalizací

Máte přesnou vizi, jak by vaše čokoláda měla vypadat, a zároveň chcete být originální? Staňte na chvíli kreativcem a vytvořte si svoji vlastní čokoládu na míru v jakémkoli tvaru, chuti a designu. Bez ohledu na to, jestli toužíte po čokoládovém střevíčku, autu, čokoládě s potiskem, s fotografií v rámečku, nebo si vysníte dřevěnou bonboniéru s gravírováním, si můžete svoji hříšnou představu vylepšit podle sebe do sebemenšího detailu. Na trhu najdete spoustu výrobců čokolády, kteří tyto služby nabízí.

Baileys Chocolat Luxe

Objevte výjimečné spojení originálního likéru Baileys s pravou belgickou čokoládou  a vychutnejte si lahodnou chuť, které podlehnou všichni milovníci sladkých pokušení. Jemnost, plná chuť a intenzivní vůně uspokojí vaše smysly a touhu po gurmánském požitku nejen v čisté podobě na ledu, ale i v originálních kombinacích. Otevřete bránu své kreativitě a pozvedněte kávu, zmrzlinu i další dezerty na nevšední zážitek díky jedinečnému likéru Baileys Chocolat Luxe.


Mohlo by vás zajímat

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.