Nealko drinky a navíc podle filmů. To potřebujete zkusit

Nealko drinky a navíc podle filmů. To potřebujete zkusit

03.08.2021 Jana Čiháková

Míchané nealkoholické drinky jsou tou nejlepší variantou pro letní dny. Mattoni jako partner filmového festivalu v Karlových Varech představuje dva nové, jež nezapřou inspiraci filmem.

Umíchejte si například svůdnou kombinaci manga, pomeranče a citronové šťávy, která vás v koktejlu Red Carpet přenese do světa červených koberců a blesků fotoaparátů anebo vyzkoušejte koktejl Live is life, který osvěží díky tonicu a limetce. Příprava všech koktejlů (nových i dvou dalších ikonických) je jednoduchá – stačí smíchat dané ingredience, dolít perlivou vodou Mattoni a dozdobit.

Tyto a další nealkoholické koktejly můžete od nejlepších barmanů světa ochutnat na letošním Mattoni Grand Drink (světovém barmanském finále), které se uskuteční během filmového festivalu KVIFF ve dnech 20. - 22. 8. v Karlových Varech. Návštěvníci se můžou těšit i na bohatý doprovodný program. 

Red Carpet

Ingredience

5 cl Granini mango a pomeranč

1 cl citronové šťávy

1 cl grenadiny

Perlivá Mattoni na dolití

Květy červené růže a limeta na ozdobu

Live is Life

Ingredience

2 cl yuzu

10 cl tonicu Schweppes  

Nakrájená limeta

Perlivá Mattoni na dolití

Nakrájený pomeranč a rozmarýn na ozdobu

Sharp Voice

Ingredience

2 cl liči sirupu

2 cl čerstvé citrónové šťávy

2 cl džusu Granini černý rybíz

Perlivá Mattoni na dolití

Plátek limety na ozdobu

Chilli paprička k promíchání a na ozdobu

Mat & Toni

Ingredience

3 cl čerstvé limetkové šťávy

1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)

1 cl zázvorového sirupu (Monin)

5 proužků čerstvého zázvoru

Perlivá Mattoni na dolití

Zázvor a bazalka na ozdobu

 


Mohlo by vás zajímat

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.