Nazelenalé brambory

Nazelenalé brambory

02.04.2014 | Mohou se konzumovat nazelenalé brambory nebo jsou zdraví škodlivé?

<

Zelené či naklíčené brambory osahují zdraví nebezpečné alkaloidy zvané chakonin a solanin. Nadměrné množství těchto alkaloidů muže být pro konzumenta prudce jedovaté. Každý brambor se zelenými skvrnkami bychom měli raději vyhodit.  I malé množství solaninu může u citlivějších osob vyvolat migrény nebo otupělost.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Ničí vám slimáci úrodu? Zkuste tyto tipy!

05.08.2020 | Zatímco sucho zmizelo i z hlubších úrovní půdy, vlhký rok přinesl větší výskyt některých škůdců, s kterými se potýkají zejména zahrádkáři. Více než v minulých letech se daří zejména slimákům. Jak na ně?

3 odborníci vyvrací 10 mýtů o mase, které stále ještě kolují mezi spotřebiteli

25.06.2020 | maso je jediným plnohodnotným zdrojem bílkovin využitelných pro lidské tělo a také rezervoárem vitamínů, zvlášť A, E, D a B. Předpokladem je samozřejmě konzumace masa kvalitního. Naštěstí je ho na českém trhu dostatek. Stačí si jen SPRÁVNĚ vybrat a nepodléhat mýtům, které přežívají po celé generace.

Trinkgeld: Dali byste deset procent povinně?

26.08.2020 | Nedávno rozvířila stojaté vody výzva 10 % gastru. Podle Jana Horešovského, vedoucího této iniciativy, je prý logickým krokem, který pomůže vyrovnat finanční ztráty z karanténních dní. Otázka je, jak na tuto aktivitu zareaguje český zákazník.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont