Namíchejte si letní drink. Máme tipy přímo od barmana

Namíchejte si letní drink. Máme tipy přímo od barmana

13.06.2019 | Přineste si kousek exotiky domů a vychutnejte si koktejly inspirované teplými letními večery, které jsou jako stvořené pro chvíle ve dvou i posezení s blízkými pod širým nebem.

Fragolini

Budete potřebovat:

Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt

Čerstvě rozmixované jahody nebo kvalitní jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %

Postup:

Do sklenice odměřte 1 díl jahodového pyré

Pyré dolijte 3 díly sektu

Podávejte na ledu

Nakonec ozdobte čerstvou jahodou

 

Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.

 

Bellini

V jakoukoliv roční dobu si můžete připravit tento úžasný letní koktejl. Zrodil se v Benátkách, ve městě milenců. Název vymyslel Giuseppe Cipriani, majitel benátského baru v 1. polovině 20. století. Specifická výrazná barva koktejlu mu evokovala barvu na obrazech známého malíře Giovanni Belliniho.Rozehrát s ním můžete nejen chvilky ve dvou, ale i skvělou zábavu s přáteli na letní party.

Budete potřebovat: 

Sekt demi 

Čerstvě rozmixované broskve nebo kvalitní broskvové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %

Postup:

Do skleničky odměřte 1 díl pyré

Pyré dolijte 3 díly sektu

Podávejte na ledu

Na závěr koktejl ozdobte plátkem broskve

 

Tip barmana: Při podávání doporučujeme koktejl jemně zamíchat. Jedině tak se ideálně propojí pyré se sektem a koktejl neztratí svoji perlivost.

 

Mimosa

 

Budete potřebovat:

Prosecco

Čerstvě lisovaná pomerančová šťáva

 

Postup:

Do sklenky nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy vylisované z dobře vychlazených zralých pomerančů

Doplňte 1 dílem sektu

Podávejte na ledu

Ozdobte plátkem přepůleného pomeranče

 

Tip barmana: Pokud chcete dosáhnout nejlahodnější chuti, vsaďte na skutečně čerstvě vymačkané pomeranče. Trocha námahy stojí za to, abyste koktejl připravili tím nejlepším způsobem.

 

Bubble sunset

Budete potřebovat:

Šumivé víno

Pomerančový fresh

Aperitivní nápoj

 

Postup:

Do sklenky nalijte 1 díl aperitivního nápoje

Doplňte 1 dílem čerstvého pomerančového freshe

Dolijte 3 díly šumivého vína

Ozdobte plátkem pomeranče

 

Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

V Hradišti budou Slovácké slavnosti vína a otevřených památek

23.08.2019 | Uherské Hradiště se připravuje na Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, které se uskuteční 7. a 8. září. Půjde již o 17. ročník, akci tradičně navštěvují desetitisíce lidí. Představí se folklorní soubory, vinaři, hudební a taneční tělesa i řemeslníci. Své brány otevřou památky, včetně těch, které jsou v průběhu roku běžně uzavřeny.

Zapomeňte na smaženici a zkuste tyto italské houbové speciality

15.08.2019 | Odpoutejte se od kultovní smaženice nebo houbových řízků a pusťte si domů trochu Itálie. Máme pro vás recepty na skvělé gnocchi, houbový dort i netradiční polévku.

Test grilovacích klobás na plné čáře vyhrál výrobek s medvědím česnekem

22.08.2019 | Ideální grilovací klobása by měla obsahovat vysoký podíl kvalitního masa, optimální podíl tuku a co nejméně přídatných látek. Všechny tyto aspekty by se spolu s recepturou měly pozitivně odrazit v příjemné chuti, vůni i konzistenci.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Srpnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont