Nákup burčáku

Nákup burčáku

27.08.2015 | Na co mám dávat pozor při nákupu burčáku?

<

Burčák v pravém slova smyslu je produkt prodávaný od 1. srpna do 30. listopadu, tvořený hrozny sklizenými a zpracovanými na území ČR. Produkt by měl být označen tradičním výrazem „burčák“ (nebo částečně zkvašený hroznový mošt), uvedením provenience, výrobce nebo stáčírny a uvedením údaje o alergenu (oxid siřičitý/siřičitany). Nápoj by měl být čistýs pouze nepatrnou usazeninkou na stěnách či dně láhve. Barva by měla být  mléčně bílá až světle žlutá (pokud je z bílých hroznů), narezlý až průhledný vzhled mohou být ukazateli falšování vodou. Před koupí je vhodné burčák ochutnat. Právě tak lze nejlépe poznat kvalitní produkt, či tekutinu, která stála celý den na slunci.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

I pečivo se musí dobře vybírat. Tipy na nákup

29.05.2020 | Cereálie neboli obiloviny představují pro většinu lidské populace důležitou složku potravy, jsou základem výživové pyramidy. Víte ale, které pečivo je pro lidský organismus nejprospěšnější?

3 odborníci vyvrací 10 mýtů o mase, které stále ještě kolují mezi spotřebiteli

25.06.2020 | maso je jediným plnohodnotným zdrojem bílkovin využitelných pro lidské tělo a také rezervoárem vitamínů, zvlášť A, E, D a B. Předpokladem je samozřejmě konzumace masa kvalitního. Naštěstí je ho na českém trhu dostatek. Stačí si jen SPRÁVNĚ vybrat a nepodléhat mýtům, které přežívají po celé generace.

Všechno má své místo, u potravin to platí dvojnásob

15.05.2020 | Z karanténních důvodů se mnozí zásobili větším množstvím potravin. Víte, jak různé suroviny správně skladovat, tak aby vydržely čerstvé a nepodlehly rychlé zkáze? Přinášíme několik základních doporučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont