Nákup burčáku

Nákup burčáku

27.08.2015 | Na co mám dávat pozor při nákupu burčáku?

Burčák v pravém slova smyslu je produkt prodávaný od 1. srpna do 30. listopadu, tvořený hrozny sklizenými a zpracovanými na území ČR. Produkt by měl být označen tradičním výrazem „burčák“ (nebo částečně zkvašený hroznový mošt), uvedením provenience, výrobce nebo stáčírny a uvedením údaje o alergenu (oxid siřičitý/siřičitany). Nápoj by měl být čistýs pouze nepatrnou usazeninkou na stěnách či dně láhve. Barva by měla být  mléčně bílá až světle žlutá (pokud je z bílých hroznů), narezlý až průhledný vzhled mohou být ukazateli falšování vodou. Před koupí je vhodné burčák ochutnat. Právě tak lze nejlépe poznat kvalitní produkt, či tekutinu, která stála celý den na slunci.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Houby na prodej

27.07.2015 | Za jakých podmínek mohu na tržišti prodávat houby?

Snížení příjmu soli

13.08.2015 | Zajímalo by mě, jak mohu snadno snížit příjem soli v potravě.

Igelitové tašky

31.07.2015 | Zaslechla jsem, že v blízké době má být omezena spotřeby igelitových tašek. Jak toho chce Evropská unie docílit?

Aktuální číslo

V prodeji od 31. 12.