Nákup burčáku

Nákup burčáku

27.08.2015 | Na co mám dávat pozor při nákupu burčáku?

Burčák v pravém slova smyslu je produkt prodávaný od 1. srpna do 30. listopadu, tvořený hrozny sklizenými a zpracovanými na území ČR. Produkt by měl být označen tradičním výrazem „burčák“ (nebo částečně zkvašený hroznový mošt), uvedením provenience, výrobce nebo stáčírny a uvedením údaje o alergenu (oxid siřičitý/siřičitany). Nápoj by měl být čistýs pouze nepatrnou usazeninkou na stěnách či dně láhve. Barva by měla být  mléčně bílá až světle žlutá (pokud je z bílých hroznů), narezlý až průhledný vzhled mohou být ukazateli falšování vodou. Před koupí je vhodné burčák ochutnat. Právě tak lze nejlépe poznat kvalitní produkt, či tekutinu, která stála celý den na slunci.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kávové automaty

02.03.2016 | Jaké jsou základní faktory, které ovlivňují provoz kávových automatů?

Máte správně uspořádanou lednici? Tady jsou tipy, jak na to!

18.03.2019 | Radí Josef Baxant, technický manažer společnosti Tesco

Ptáte se: Jak vybírat lahůdky

04.03.2019 | Lahůdky jsou klasika, ať už na svátečním stole nebo namísto rychlého oběda. Umíte je ale vybrat a víte, na co máte právo? Nechali jsme zodpovědět nejčastější dotazy spotřebitelů přímo odborníky, kteří připravili publikaci České technologické platformy pro potraviny Lahůdkářské výrobky - tradice a trendy.

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.