Na kole vinohrady Uherskohradišťska se pojede až v červenci

Na kole vinohrady Uherskohradišťska se pojede až v červenci

20.04.2021 Jana Čiháková

Oblíbenou akci Na kole vinohrady Uherskohradišťska, která už léta symbolicky zahajuje cyklistickou sezonu na jihovýchodní Moravě, přesunuli pořadatelé kvůli epidemickým opatřením na 10. července. Původně měli zájemci na několik cyklistických a pěších tras vyrazit už koncem dubna. ČTK to dnes sdělila Hana Patková ze spolupořádajícího Městského informačního centra Uherské Hradiště.

Na programu je letos 16. ročník vyjížďky, která každoročně přiláká stovky lidí. "Jako pořadatelé věříme, že v létě nám již situace dovolí, aby mohla akce, která je součástí seriálu Krajem vína, proběhnout v klasickém formátu, tedy se zahájením a starty z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti. Připraveny budou opět trasy pro cyklisty i pro pěší, se zastávkami ve vinařstvích a vinných sklepech regionu, kde se na účastníky už nyní těší vinaři," uvedla Patková.

Podrobnosti k registraci, programu a jednotlivým trasám budou k dispozici na webových stránkách a facebooku spolupořádajícího Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu.

K přesunutí z dubnového na červencový termín přistoupili organizátoři už loni. Tehdy se akce zúčastnilo zhruba 500 lidí. Běžně bývá účastníkům k dispozici sedm cyklistických a dvě pěší trasy. Liší se náročností i délkou. Pojmenovány jsou po vinných odrůdách, obcích a regionech, kterými vedou. Pro loňský ročník se jejich počet rozhodli organizátoři zredukovat.

Městské informační centrum se podílí nejen na jarním zahájení, ale také podzimním uzavírání cyklistické sezony. Uherskohradišťsko se pyšní bohatou sítí hojně využívaných cyklostezek. Páteřní je cyklostezka podél Baťova kanálu, města a obce v regionu však v posledních letech vybudovala a stále budují další úseky.

Zdroj ČTK, foto shutterstock


Mohlo by vás zajímat

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

BOJUJETE S PŘÍJMEM VLÁKNINY? ZKUSTE TYTO TIPY

16.02.2024 | Podle průzkumů má většina lidí problém splnit hodnotu doporučeného denního příjmu vlákniny, který se pohybuje okolo 30 g/den pro dospělého člověka. Našemu trávicímu traktu však dělá dobře, když vlákninu zařazujeme průběžně a pravidelně. Tady je 6 tipů z praxe, kterými se můžete inspirovat a hned zítra jeden z nich vyzkoušet.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.