Může vám salám doma explodovat?

Může vám salám doma explodovat?

13.02.2020 Jana Čiháková

Na sociálních sítích v Rusku vyvolal příběh ženy z Tuly, která si večer v obchodu koupila salám ruské výroby, velké haló.Salám totiž vybouchl. A tak jsme pátrali po tom, jestli je to vůbec možné!

Skeptici hospodyňku podezírají, že uzenářský výrobek explodoval vinou nesprávného zacházení s mikrovlnou troubou. Ale očití svědci, tedy další rodinní příslušníci, se zapřísahají, že paní salám pouze vyložila z ledničky na stůl a nic dalšího nepodnikla.

"Šla jsem uvařit čaj. A v tom - výbuch! Div že jsem neshodila čajník. Salámek explodoval! Něco takového jsem v životě neviděla! A tak radím: neopakujte mou chybu, nekupujte si tento výrobek," varovala spotřebitelka před salámem zvaným "doktorský".

Příběh se dostal i do celostátních médií. "Víme, co se děje, a vedeme vyšetřování," ujišťuje výrobce, podle kterého "šlo o unikátní případ". "Čistě teoreticky" také připustil, že vadné skladování výrobku, který byl již na konci lhůty určené ke spotřebě, mohlo způsobit zkvašení a následné protržení obalu.

Tula, vzdálená asi 200 kilometrů od Moskvy, je považována za kolébku ruských zbrojovek.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

JEN ITAL ZNÁ TEN ZÁZRAK: JAK NA VÝBĚR TĚSTOVIN?

19.03.2024 | V syrovém stavu o své kvalitě nic moc nevypovídají. Ukázaná platí. Překvapení, co že si to spotřebitel právě odnesl domů, se ukáže až po uvaření. Zatímco u jedné značky by zaplesalo i srdce pravého Itala, jiné těstoviny připomínají blátivou břečku a těžko se dopátrat, jaký vůbec měly tvar před vložením do vroucí vody. Přesto ale existují vodítka, která zaručí šťastnou ruku při výběru.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.