Mussel Week začíná: Máte týden na to ochutnat slávky na

Mussel Week začíná: Máte týden na to ochutnat slávky na "x" způsobů!

23.09.2019 | Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke.

Milujete v jídle netradiční a nečekané kombinace? Pak na konci září zavítejte do Prahy a nechte se unést na vlně plné chutí moře. V desítkách pražských restaurací pro vás budou připravena speciální menu, v nichž v hlavní roli zazáří prvotřídní holandské slávky, které pro pilotní ročník festivalu Prague Mussel Week přiveze do Česka společnost HOPI CEE FISH HUB. Ty pro vás šéfkuchaři zapojených restaurací zkombinují s rozličnými ingrediencemi do desítek lahodných a někdy možná až překvapivých kombinací. Přijďte ochutnat například slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou luxusním nedostupným zbožím a že je lze snadno sehnat i u nás ve vnitrozemí. Zároveň těm, kdo s mořskými plody dosud nemají příliš zkušeností, nabídne možnost vychutnat si je v profesionálním provedení. Každý zájemce si navíc na webu praguemusselweek.cz může zdarma vygenerovat slevový voucher, s nímž ve vybrané restauraci získá na mušlové menu slevu celých 50 procent.

Slávky na každý stůl

Prague Mussel Week podporuje řada kulinářských hvězd jako kupříkladu Roman Vaněk, Filip Sajler, Kristina Němčková, Lea Skálová, Martin Staněk či Jiří Schwarz a nově také největší online průvodce po restauracích Restu.cz. Na uvedeném webu ostatně najdete také recepty na oblíbená mušlová jídla ambasadorů festivalu, která si zvládnete připravit i doma. „Budeme velmi rádi, pokud si třeba i díky Prague Mussel Weeku slávky najdou cestu na váš stůl. Jsou totiž ještě zdravější než mnohé superpotraviny, navíc jde o čistý přírodní produkt, navzdory mýtům jsou levné a jejich příprava je úžasně snadná. A proč si vybrat zrovna holandské mušle? Oproti mušlím z jiných producentských zemí mají v průměru až o pětinu více masa v poměru k lastuře,“ prozrazuje Jan Škoda, PR & Marketing Manager HOPI HOLDING a.s. Holandské mušle nyní dokonce nově nakoupíte také na oblíbeném e-shopu Rohlík.cz. 

O Prague Mussel Week

Festival Prague Mussel Week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Papírová láhev na pivo už brzy ve vašich ledničkách?

14.10.2019 | Dánský pivovar Carlsberg vyvíjí papírovou lahev na pivo vyrobenou z udržitelných zdrojů dřevoviny. Společnost představila dva prototypy, které jsou plně recyklovatelné a mají vnitřní bariéru, která umožňuje, aby pivo zůstalo v lahvi, uvedla agentura AP.

Podzimní vzpruha: Hodně zeleniny a vydatné polévky!

14.10.2019 | S příchodem chladných podzimních dní se mění počasí i naše chutě. Přestáváme se poohlížet po lehkých salátech a dostáváme chuť na něco vydatnějšího.

Jen vyjít na slunce nestačí, tělo potřebuje "déčka" daleko víc

01.08.2019 | Vitamin D je důležitý zejména pro zdraví imunitního systému, svaly a hustotu minerálních látek v kostech. Jeho optimální množství v krvi má ale jen 11 % populce. Odborníci z Alliance of Dietary/Food Supplement Associations jej proto doporučují suplementovat.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Zářijové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont