Mléčná rýže obsahuje sklo

Mléčná rýže obsahuje sklo

14.05.2011 SVS

V českých obchodech se prodává mléčná rýže značky Müller z Německa, v níž se našly úlomky skla. Výrobek se z trhu začal stahovat, řekl v sobotu mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Informace se týká tří druhů - Mléčné rýže Müller dietní přírodní, skořicové a s třešněmi. Kousky skla mohou obsahovat výrobky s datem spotřeby do 23. května. Mlékárna do ČR dovezla 12 000 palet výrobku, začaly se prodávat. Společnost Müller v Německu i v České republice stahuje výrobky z trhu i od zákazníků. "Státní veterinární správa všechny odběratele kontaktovala, informovala a výrobky se začaly stahovat," řekl Duben. Podle něj se úlomky skla nenašly v žádném z balení prodávaných v Česku, které kontroloři otevřeli.

Mohlo by vás zajímat

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Nejvíc problémové jsou čokolády, ovoce a medy

27.02.2014 | SZPI uskutečnila v roce 2013 celkem 35 686 plnohodnotných kontrol.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.