Letošní počasí přeje i zmrzlinářům,firmy hlásí růst o desítky procent

Letošní počasí přeje i zmrzlinářům,firmy hlásí růst o desítky procent

08.07.2018 | Prodeje zmrzliny v loňském roce stouply podle agentury Nielsen o procento na 34,3 milionu litrů. Spotřebitele neodradilo ani zvýšení průměrné ceny za litr o tři procenta na téměř 91 korun.

Z hlediska příchutí dominují vanilková a čokoládová. Letos hlásí výrobci další nárůst, pomohlo jim teplé dubnové a květnové počasí. Například firma Prima uvedla, že květnové prodeje se jí meziročně zvedly o 25 procent, červnové pak proti dlouhodobému červnovému průměru o devět procent.

"Celkově prodeje za první pololetí vzrostly o 11 procent ve srovnání s rokem 2017, který byl také velmi úspěšný a vyznačoval se dosud nejvyššími červnovými prodeji. Pokud porovnáme dlouhodobé výsledky, pak je letošní půlroční nárůst úctyhodných 25 procent," uvedl manažer značky Prima Lukáš Dědek. Pokud budou další dva měsíce také teplé, mohly by být letošní prodeje jedny z dosud nejvyšších, dodal.

Společnost Fruitisimo pak uvádí, že letos zatím prodala o 15 procent více kopečků než loni za stejné období. Zákaznicky nejoblíbenější jsou z firemního sortimentu ovocné sorbety, zejména mangový a jahodo-malinový. Ze smetanových příchutí pak vanilka s belgickou čokoládou. "V celkovém přehledu naší prodejnosti však roste podíl, a tedy i obliba, našich sezónních zmrzlin. Letos se zatím mezi nejpopulárnější dostala zmrzlina nazvaná 'Itálie'," dodala za společnost Veronika Janáčková. Tato zmrzlina měla barvy národní italské vlajky v kombinaci smetany, malin a pistácií.

Na léto pak firma chystá "Černou perlu z Karibiku" s příchutěmi ananasu, manga, banánu a kokosu. Její černá barva se získává z barviva na bázi rostlinného uhlí. Druhou novinkou pak bude zmrzlina se čtyřprocentním obsahem alkoholu. Období od května do září tvoří běžně dvě třetiny celkové spotřeby zmrzlin.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

6 květin, které se vyplatí pustit do kuchyně

15.01.2019 | Taky si nedovedete představit vaření bez svěžích bylinek? Pak popusťte fantazii ještě o kousek dál, a vyzkoušejte jedlé květy. Pokrmy jimi můžete skvěle dochutit. Víte třeba, že pampeliška dodá jídlu grády, zatímco begónie se postará o ovocnou vůni?

Fenomén prázdné lednice: Proč se 50 % Čechů dívá do chladničky častěji než na televizi?

21.02.2019 | Určitě to také znáte – přijdete k ledničce, po otevření do ní minutu zíráte, abyste ji následně opět zavřeli bez vyjmutí jakékoliv potraviny. Oč jde?

I nealko se může zkazit. Tipy pro správné skladování!

20.02.2019 | Nealkoholické nápoje jsou všeobecně považovány za trvanlivé a odolné vůči kažení. Přesto může spotřebitel výjimečně identifikovat v oblíbených nápojích jisté odchylky od běžného stavu.

Únorové číslo CZ TEST je právě v prodeji

O potravinách koluje mnoho mýtů a polopravd. V únorovém čísle Vám proto nabídneme trochu jiný pohled na věc a některé z nich uvedeme na správnou míru.