recepty  

Letní polévka z rajčat a paprik

Letní polévka z rajčat a paprik

29.07.2015 Eva Leňová

Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?

Ingredience: 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, ½ lžičky sušeného chilli, 4 zralá velká rajčata, 1 velká zelená paprika, svazek čerstvého koriandru, olivový olej

Postup: V hrnci na sebe vrstvíme cibuli, česnek, chilli. Toto zalijeme olivovým olejem. Přidáme rajčata, papriku, čerstvý koriandr, sůl. Necháme dusit na mírném ohni. Ve chvíli, kdy zelenina pustí šťávu, dolijeme vodu. Vaříme doměkka, již není třeba dochucovat.


Mohlo by vás zajímat

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Borůvkový štrúdl s mascarpone

28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.