Lehké víkendové pečení: Zkuste bezlepkový citronový koláč

Lehké víkendové pečení: Zkuste bezlepkový citronový koláč

12.06.2020 | Pokud máte chuť na něco sladkého, máme pro vás skvělý tip. Tento citronový koláč je nejen lehký, ale je i skvělou alternativou pro ty, kteří se vyhýbají lepku!

<

Ingredience

Korpus:
320g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
125g másla
70g cukru
1 vejce
Citronová kůra

Náplň:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Šťáva z 2 velkých citrónů

Merengue:
6 bílků
400g cukru krupice

Postup

Ze všeho nejdříve si necháme předehřát troubu na 180°C. Na koláč budeme potřebovat klasickou formu s průměrem asi 30 centimetrů, nebo menší. Tu vymažeme máslem, vysypeme moukou a můžeme začít připravovat těsto.
Příprava korpusu je velmi snadná. V míse kuchyňského robotu KitchenAid necháme s pomocí plochého šlehače zpracovat všechny ingredience. Vznikne tak drobivější těsto, které už stačí jen vyklepnout a prsty namačkat do formy až po její okraj. Těsto vložíme asi na 11 minut do trouby a můžeme hned začít s přípravou krému.
Kondenzované mléko vyšleháme se šťávou z citrónů. Zvlášť ve vodní lázni vyšleháme i bílky s cukrem. Vzniknout by tak měla krásně hustá bílá hmota. Vše spojíme a můžeme začít zdobit. Pomocí zdobícího sáčku navrstvíme krém po celé ploše koláče a na posledních 8 - 10 minut dáme koláč do trouby a pečeme při 150°. Během půl hodinky je na světě dokonale lehký a svěží koláč.


Recept připravila Zdeňka z blogu „Liščí Mlsání", zdroj: blog.ktichenaid.cz.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Jogurtové recepty: Dejte ho do polévky i sendviče

28.05.2020 | Vnímáte jogurt jen jako ideální přílohu k snídaňovému müsli nebo rychlou svačinku? Omyl, lahodný mléčný produkt můžete použít i k přípravě řady chutných jídel od polévek až po dezerty. Nechte se inspirovat našimi jarními tipy od šéfkuchařů.

Zařaďte do jídelníčku ufo! Nejlépe chutná zapečené s parmezánem

08.07.2020 | Třebaže se v kuchyních až tak často nevidí, není patizon nic jiného než odrůda tykve obecné. Ačkoliv pro svůj netypický vzhled sklízí hned několik přezdívek – například „ufo“, má řadu výhod, díky kterým by měl mít místo i ve vašem jídelníčku.

Zbyly vám ještě jahody? Zkuste tyto tipy od barmana Tomáše Kubíčka

09.07.2020 | Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik! Tomáš Kubíček, barman, který má i svůj pořad na YouToube Na Baru ví, jak na to!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont