Lehké letní pečení? Zkuste bezlepkový citronový koláč

Lehké letní pečení? Zkuste bezlepkový citronový koláč

21.08.2017 | Letní horka k přejídání moc nelákají. Pokud máte i přesto chuť na něco sladkého, je tu pro vás varianta, jak mlsat i v tomto počasí. Citronový koláč je nejen lehký, ale je i skvělou alternativou pro ty, kteří se vyhýbají lepku.

Ingredience:

Korpus:
320g bezlepkové mouky Jizerka zlatá
125g másla
70g cukru
1 vejce
Citronová kůra


Náplň:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Šťáva z 2 velkých citrónů


Merengue:
6 bílků
400g cukru krupice

Ze všeho nejdříve si necháme předehřát troubu na 180°C. Na koláč budeme potřebovat klasickou formu s průměrem asi 30 centimetrů, nebo menší. Tu vymažeme máslem, vysypeme moukou a můžeme začít připravovat těsto.
Příprava korpusu je velmi snadná. V míse kuchyňského robotu KitchenAid necháme s pomocí plochého šlehače zpracovat všechny ingredience. Vznikne tak drobivější těsto, které už stačí jen vyklepnout a prsty namačkat do formy až po její okraj. Těsto vložíme asi na 11 minut do trouby a můžeme hned začít s přípravou krému.
Kondenzované mléko vyšleháme se šťávou z citrónů. Zvlášť ve vodní lázni vyšleháme i bílky s cukrem. Vzniknout by tak měla krásně hustá bílá hmota. Vše spojíme a můžeme začít zdobit. Pomocí zdobícího sáčku navrstvíme krém po celé ploše koláče a na posledních 8 - 10 minut dáme koláč do trouby a pečeme při 150°. Během půl hodinky je na světě dokonale lehký a svěží koláč.


Recept připravila Zdeňka z blogu „Liščí Mlsání", zdroj: blog.ktichenaid.cz.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

UVAŘTE SI S NÁMI: SMETANOVÉ KROUPOTO S HOUBAMI

02.01.2019 | Vyzkoušejte tradiční recepty, ale nechte se inspirovat i něčím novým. Recepty budou o to chutnější, když je doplníte výrobky oceněnými značkami kvality.

Jak začít den a být fit?

19.05.2017 | Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Přesně to nám od mala říkaly maminky a babičky. Snídaně je první jídlo dne, tělo je po noci vyhládlé, a tak potřebuje dostat pořádnou dávku energie. Pokud vám na sobě alespoň trochu záleží a chcete být fit, na snídani byste rozhodně neměli zapomínat. A co si k ní dát?

Máte zásoby jablečného moštu? Využijte ho v receptech!

08.10.2017 | Napadlo vás někdy využít v kuchyni mošt a zpestřit si tímto lahodným mokem některé pokrmy?

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!