Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami: Zkusíte ji o víkendu?

Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami: Zkusíte ji o víkendu?

28.06.2019 | Každý má unikátní recept na bábovku, který se dědí jako poklad z generace na generaci. Kdybyste ale přeci jen chtěli změnu, zkuste to podle Josefa Maršálka, jednoho z předních cukrářů, který pekl i pro anglickou královnu.

Budete potřebovat:

60 g rozinky

300 g Pernerka BIO Špaldová mouka jemná

40 g cukr krupice

3 ks žloutky

100 g mléko

8 g droždí

70 g máslo

5 g mořská sůl

Na dokončení:

borůvkový džem

čerstvý tymián

cukr moučka

Postup:

Do mísy navážíme všechny ingredience kromě rozinek a vařechou vymícháme hladké lesklé těsto. Není třeba přidávat žádnou mouku; těsto odpočinkem “zpevní”. Rozinky vmísíme na úplný konec. Necháme přikryté na teplém místě kynout. Bábovkovou formu vytřeme polotekutým máslem a a vysypeme hoblovanými mandlemi. Vykynuté těsto krátce propracujeme a uválíme bochánek. V něm uděláme díru (jako na donut) a opatrně umístíme do připravené formy. Necháme kynout do třínásobného objemu. Upečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 170 C.

Necháme vychladnout a pocukrujeme. Na polevu rozvaříme 3 lžíce džemu, lžíci vody a několik snítek tymiánu. Ještě vlažnou ji naneseme na bábovku. Dozdobíme tymiánem a podáváme s úzsměvěm. Je vážně vynikající!!!

BIO Pernerka Špaldová mouka k dostání na www.pernerka.cznebo ve vybraných obchodních řetězcíh, více info na stránkách.

Maršálekjosef.com, Instagram: Maršálekjosef82.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Zapomeňte na smaženici a zkuste tyto italské houbové speciality

15.08.2019 | Odpoutejte se od kultovní smaženice nebo houbových řízků a pusťte si domů trochu Itálie. Máme pro vás recepty na skvělé gnocchi, houbový dort i netradiční polévku.

Top recepty podzimu aneb Toto rozhodně musíte vyzkoušet!

25.11.2019 | Máme pro vás šest skvělých receptů, které si nejde neoblíbit. Přesvědčete se sami, čeká vás neotřelé propojení chutí!

Proč jíst slávky a jak je má nejraději šéfkuchař Filip Sajler?

16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont