Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

26.10.2015 | Vyzkoušejte muškátem navoněnou a velice chutnou podzimní polévku, která vás zahřeje i příjemně nasytí.

<

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience: 1 dýně (ideálně Hokkaidó), 2 lžíce olivového oleje Penny, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 700 ml zeleninového vývaru, 3–4 lžíce smetany Boni, muškátový oříšek dle chuti, špetka soli, mletý černý pepř

Postup: Z omyté a rozkrojené dýně odstraníme semena a nakrájíme ji na středně velké kostičky (slupku odstraňovat nemusíme, při vaření brzy změkne). V hrnci na rozehřátém oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a česnek tak, aby změkly, ale nezabarvily se do zlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni a za občasného míchání vše smažíme asi 10 minut. Pomalu přilijeme zeleninový vývar a vaříme dalších 10 minut, dokud není dýně zcela měkká. Přidáme smetanu pro zahuštění a kousky dýně rozmixujeme tyčovým mixérem, musí vzniknout krémová konzistence. Nakonec polévku ochutíme muškátovým oříškem solí a pepřem. Polévku lze podávat s trochou šlehačky, nastrouhaným sýrem, praženými kousky chleba nebo dýňovými semínky.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Troufáte si na výrobu domácí šunky?

09.09.2020 | Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově vyráběných a také snaha mít přehled o tom, co přesně konzumuji.

Tip na rychlou večeři: Vaječná fritata

14.08.2020 | Míchaná už každý zná a volským okem také nepřekvapíte - i když nutno podotknout, že udělat jej opravdu dobré je také umění? Servírujte dnes večer fritatu.

Chléb s máslem je nuda: Velká svačinová inspirace

01.09.2020 | Máme pro vás tipy na rychlé a dobré svačiny. Jsou nápadité a hlavně výživově vyvážené. Zajistí tak dětem dostatek energie potřebné po celý den.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont